zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk komt goed weg bij Scheveningen en buigt achterstand in slotfase om...

Katwijk komt goed weg bij Scheveningen en buigt achterstand in slotfase om in gelijkspel

Zaterdag na de nederlaag tegen Rijnsburgse Boys donderde het in de kleedkamer van Katwijk. Dinsdag leek het inhaalduel bij Scheveningen vooraf het beste medicijn voor de koploper in nood. Maar ook de club die degradatie wil ontlopen leek te sterk. Na 90 minuten was het 2-0. In de blessuretijd trok de koploper alsnog de stand gelijk, 2-2. Katwijk vertrok met de staart tussen de benen naar huis.

Zorgen

Psychologen staan voor een raadsel. Voor de winterstop was Katwijk ongenaakbaar, uit de laatste zeven duels behaalde de ploeg van Anthony Correia slechts acht punten. De immer goedlachse oefenmeester gaf van de week al aan niet wakker te liggen van de slechte resultaten, maar zich wel zorgen te maken.

 

Er zijn een aantal redenen aan te wijzen voor de mindere reeks van de Katwijkers. Een gebrek aan scorend vermogen en dat terwijl Katwijk met Ahmed el Azzouti, Hugo Botermans, Killian van Mil en Tim Freriks toch vier bovenmodale tweede divisiespitsen in de basis had staan.

Meeverdedigen

Maar wellicht ligt daar ook een kern van het verdedigende probleem. De defensie mist aanvoeder Kay Blokland, Bart Sinteur en Oege Sietse van Lingen en incasseert de laatste weken treffer na treffer.

Verdedigen begint echter ook bij de aanvallers. Vandaar dat – bij een ploeg in nood- het implementeren van een ander systeem – vrij naar Ronald Koeman bij Barcelona en Louis van Gaal bij Oranje- wellicht een optie is.

5-3-2

Correia is al jaren trainer en werkte bij VVH Velserbroek en IJmuiden met 4-3-3, bij Odin ’59 had hij succes met 5-3-2 en later zelfs het extreem aanvallende 5-2-3.

Ook als assistent-trainer bij Telstar is hij al jaren vertrouwd met 5-3-2, het systeem dat Louis eigenlijk ook speelt met Oranje, maar benoemd als 3-4-1-2. Maar het Katwijk-publiek wil vermaakt worden, aanvallend voetbal zien en heeft minder oog voor prestatiegericht spel, Correia weet dat en ex-trainer Jan Zoutman weet er ook alles van.

Openingstreffer

Met zoveel afwezigen – ook Mukhtar Suleiman is nog afwezig- was een systeemswitch nog niet logisch.

Middenvelder Rick van der Meer startte als rechtsback, Cristina stond een uur op het middenveld.

Scheveningen kwam al snel op 1-0. Verdediger Ruben Koorndijk bediende Michael de Niet die door André Krul werd gevloerd. Lex Immers is koel vanaf elf meter, 1-0.

Azzouti

In het eerste bedrijf gebeurde er verder weinig, of het moet de gele kaart zijn voor El Azzouti die een geirriteerde indruk maakte. Na een uur is het Barry Rog die, uit de omschakeling, Scheveningen laat juichen, 2-0. Tyrone Owusu neemt de assist voor zijn rekening.

Wissels

Anthony Correia wisselde in de zestigste minuut de spitsen Tim Freriks en Hugo Botermans voor middenvelder Van Haaren en Marciano Mengerink.

Ook hij dient rekening te houden met belasting, belastbaarheid en de kans op overbelasting met zoveel wedstrijden vlak achter elkaar, maar Botermans viel zaterdag alleen in en Freriks speelde tegen ‘de Uien’ ook geen hele wedstrijd.

Dat het fanatieke deel van de Katwijk-fans moeilijk met  tegenslagen kan omgaan bleek al tijdens het duel en ook tegen het einde werd er met van alles gegooid richting doelman Van der Maaten, waardoor arbiter Henshuijs het duel minutenlang staakte.

Wonder boven wonder sleepte Katwijk toch nog een punt uit het vuur. In de slotfase scoorde Killian van Mil nog wel de 2-1 en in de 95e minuut was het oud-topscorer Marciano Mengerink die de 2-2 scoorde.

Jong Sparta

Hierdoor liep de koploper toch een punt uit op naaste achtervolger HFC en bedraagt de voorsprong nu zes punten. Katwijk gaat zaterdag op bezoek bij Jong Sparta, een ploeg die ook 4-3-3 speelt en die de laatste weken weer in de winning-mood is. Scheveningen wacht een nieuwe topploeg. Koninklijke HFC komt dan op bezoek bij de ploeg van John Blok. De Haarlemmers kampen, in tegenstelling tot veel andere  ploegen, nog niet met veel blessures.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD