Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk herpakt zich bij FC Lienden, Rijnsburg morst punten tegen Scheveningen

Katwijk herpakt zich bij FC Lienden, Rijnsburg morst punten tegen Scheveningen

Rijnsburgse Boys mag dan een hoop spektakel te bieden, het slaagt er maar niet in zakelijk wedstrijden te ‘killen’. Ook tegen Scheveningen verspeelde het de zege: 2-2. Katwijk won op bezoek bij FC Lienden: 1-3.

FC Lienden – Katwijk
Met Marciano Mengerink terug in de basis liep Katwijk vroeg in de wedstrijd in het mes van FC Lienden. De ploeg van coach Jan Zoutman trok ten aanval, maar zag in de tegenstoot Maurits de Baar voor de 1-0 zorgen. Vlak voor rust repareerde Katwijk de schade dankzij een strafschop, verdiend door Mengerink. Aanvoerder Robbert Susan nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk binnen. Een minuut later was het opnieuw raak, ditmaal was Mengerink zelf de doelpuntenmaker met een droge knal in de verre hoek: 1-2. En nog voor rust liep de equipe van Zoutman uit naar 1-3: Mamedov vond het doel met een schot van afstand. Na rust probeerde Lienden nog wel wat te forceren, was het kort na de thee ook dichtbij de aansluitingstreffer, maar scoren deed het niet meer. Omdat aan de andere kant doelman Jan Schimmel een vrije trap van Susan uit de hoek ranselde, eindigde het duel in 1-3.

Rijnsburgse Boys – Scheveningen
Na een weinig hoogstaande beginfase, opende Joel Tillema na twintig minuten de score, nota bene tegen zijn oude club. Parami kreeg kort daarop een mooie kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot naast. Na een half uur kreeg Scheveningen een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar doelman Richard van Nieuwkoop bevestigde zijn reputatie als penalykiller door de inzet van Tim Peters te stoppen. Direct na rust zorgde Frank Tervoert met zijn eerste balcontact voor de 2-0. Het leek wachten op meer treffers. Eerder had Bram Ros de lat al geraakt, nu trok Max Hudepohl de paal. Scheveningen knokte zich echter terug in het duel en kwam via Kevin Gomez-Nieto en Sergi Roeleveld op gelijke hoogte. In de slotfase kon het duel nog beide kanten op: Tervoert had het duel kunnen beslissen, maar hetzelfde gold voor Brandon Robinson aan de andere kant. Na het laatste fluitsignaal prijkte echter 2-2 op het scorebord, waarmee de bezoekers het meest tevreden zullen zijn.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie