maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieClubsKatwijk-coach Anthony Correia doceert: 'Als je echt wilt domineren, zitten daar risico’s...

Katwijk-coach Anthony Correia doceert: ‘Als je echt wilt domineren, zitten daar risico’s aan vast’

Het leven gaat snel nu we langzaamaan weer naar een normalere samenleving lijken te gaan. Enkele weken geleden waren de amateurvoetballiefhebbers nog blij dat ze überhaupt weer wedstrijden konden bijwonen, afgelopen zaterdag werd het einde van de oefenperiode met een zucht van verlichting begroet. Ook Katwijk-trainer Anthony Correia is blij dat vanaf komende zaterdag het spel weer om de knaken wordt gespeeld. Bovendien kijkt hij met vertrouwen uit naar het komende seizoen. ,,Katwijk is er klaar voor.”

Gesprekken met Correia zijn vaak interessant. De, in Paramaribo geboren, trainer reageert niet alleen op vragen, hij doceert, vertelt enthousiast, stelt zelf ook vragen en checkt of zijn gesprekspartner ook goed opgelet heeft tijdens de wedstrijd. ,,Heb jij de kansenverhouding bijgehouden,” vraagt hij op het moment dat er gesteld wordt dat het spel van zijn ploeg ook zorgt voor een behoorlijk risico bij balverlies. Eén van de belangrijkste statistieken, het aantal tegendoelpunten, toonde echter wel aan dat de risico’s die Correia met zijn ploeg neemt wel een aandachtspunt zijn, erkende hij ook zelf. De restverdediging heeft de aandacht, maar meer nog dan dat richten Correia en Katwijk zich op het afmaken van de eigen kansen. ,,We creëren wel veel kansen en mogelijkheden, maar daarvan maken we er te weinig af.”

Prioriteiten

De volgorde van het prioriteitenlijstje zegt veel over de voetbalvisie van Correia. Hij wil dominant en aanvallend voetbal spelen met Katwijk. ,,En als je echt wilt domineren, zitten daar risico’s aan vast,” stelt hij. ,,Je kunt niet en doelpunten willen maken en achterin de nul garanderen, zoiets bestaat niet in dit spelletje. We kunnen wel de risico’s inperken. Dat kun je doen met de organisatie van je restverdediging en door te zorgen dat je zo min mogelijk fouten maakt in balbezit.” Fitheid speelt een belangrijke rol in de speelstijl die Correia voor ogen heeft. ,,Daarom wilde ik in het begin van de voorbereiding tegen Jong-teams spelen. Die hebben de gehele corona-periode vol door kunnen trainen, terwijl wij te maken hadden met trainen in tweetallen en jongens van 27 en ouder die niet mee mochten trainen. Het verschil in fitheid heb ik gebruikt als spiegel naar de jongens. We zitten nu hier en we moeten daar naartoe.” Die spiegel heeft zijn werk goed gedaan, vindt Correia. ,,Danny van Haaren nam een blessure mee uit afgelopen seizoen, daar is verder niemand bijgekomen,” concludeert hij tevreden.

Supergekke competitie

De echte waarde van de voorbereiding valt echter pas te zien als de competitie weer begint. Katwijk kent, vooraf gezien, een bijzonder zware start, die begint met een uitwedstrijd tegen AFC. ,,Ik denk dat dat onze sterkste tegenstander is, maar het is zo moeilijk in te schatten,” zegt Correia. ,,Het wordt echt een supergekke competitie dit seizoen. We hebben allemaal zo lang stilgestaan, dat het echt met geen mogelijkheid te voorspellen is hoe iedereen er echt voorstaat.” Correia wacht eventjes voor het slotakkoord en langzaam verschijnt er een glimlach op het gezicht. ,,Goed beschouwd is er voor een casino geen beter moment om in te stappen als sponsor van de Tweede Divisie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD