dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxJournalist wijst naar scheidsrechter na nederlaag: "Kan dit niveau niet aan."

Journalist wijst naar scheidsrechter na nederlaag: “Kan dit niveau niet aan.”

Ajax verloor afgelopen zondag in Deventer van Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst wist de thuisploeg met 2-1 te winnen en stuurde de koploper zo zonder punten richting Amsterdam. Clubwatcher Mike Verweij vindt dat voornamelijk de schuld van scheidsrechter Jochem Kamphuis. 

Verweij stelt in de voetbalpodcast van De Telegraaf dat Ajax een penalty had moeten krijgen, maar deze dus werd onthouden. “Het moment was echt absurd. De Keeper van Go Ahead Eagles neemt een achterbal, de speler (Nauber, red.) neemt de bal aan, ziet Tadic komen lopen en pakt de bal in zijn handen. Dan zie je bij de pupillen als een spelertje wordt opgejaagd.” aldus Mike Verweij.

Het oordeel van Verweij over scheidsrechter Kamphuis is dan ook hard: “Jochem Kamphuis kan dit niveau niet aan. Als je de spelers spreekt zeggen ze ook dat hij compleet overspannen over het veld loopt. Helemaal in paniek en de angst in zijn ogen. De KNVB moet hem dit soort wedstrijden niet meer geven.”

De journalist meent dan ook dat Ajax zich inderdaad benadeeld mag voelen. “Het zegt niet dat Ajax de wedstrijd alsnog gewonnen had, maar het had het wel een stukje makkelijker gemaakt. Ajax heeft wat dat betreft reden tot klagen.”

De trainer van Ajax, Erik ten Hag, was daarentegen niet bezig met dat moment. “Ik heb het incident niet aangekaart omdat ik het ongepast vind om daar de nadruk op te leggen.” zei hij na afloop van de wedstrijd. Daarmee geeft de trainer van de Amsterdammers aan over meer zelfreflectie te beschikken dan De Telegraaf-journalist Verweij.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]