vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieJorit Hendrix alweer terug in Nederland en sluit aan bij Feyenoord

Jorit Hendrix alweer terug in Nederland en sluit aan bij Feyenoord

Feyenoord heeft zich per direct versterkt met middenvelder Jorrit Hendrix. De bij PSV-opgeleide speler komt over van Spartak Moskou en wordt voor anderhalf jaar gehuurd van de Russische topploeg. De club uit Rotterdam-Zuid heeft tevens een optie-tot-koop in de deal weten op te nemen. 

Feyenoord maakte de deal woensdagmiddag zelf bekend via de officiële website van de Rotterdammers. Technisch-directeur Frank Arnesen komt daar aan het woord: “Na het vertrek van meerdere spelers sinds de zomer en de recente komst van enkele jonge, talentvolle aanwinsten wilden we graag nog een speler aan de selectie toevoegen van wie we weten dat hij direct inzetbaar is en die al heeft aangetoond het niveau aan te kunnen. Met de komst van Jorrit slaan we twee vliegen in een klap.”

“Hij is niet alleen als defensieve middenvelder inzetbaar, maar ook op meerdere posities in de achterhoede,’ vervolgt de technisch directeur. ‘Stuk voor stuk posities die nog niet voldoende bezet waren. Daarnaast neemt hij door de ruim 200 Eredivisie- en Europese duels die hij achter zijn naam heeft staan ook de gewenste ervaring met zich mee.” besluit de beleidsbepaler van de Rotterdammers.

Jorrit Hendrix verruilde PSV een jaar geleden voor Spartak Moskou, maar dat liep tot op heden niet uit op een groot succes. De Oranje-international (één interland, red.) speelde tot op heden maar 684 minuten voor Spartak verdeeld in 22 wedstrijden. Het lukte hem niet om te scoren of een assist te leveren. Hij is na de Zweed Wälemark en de Amerikaan Bassett de derde aanwinst.

 

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]