zaterdag, december 4, 2021
HomeCompetitiesEerste DivisieJong Sparta en Jong FC Volendam kunnen dit seizoen promoveren naar Eerste...

Jong Sparta en Jong FC Volendam kunnen dit seizoen promoveren naar Eerste Divisie

Wie dacht dat er komend seizoen niet gepromoveerd kan worden vanuit de Tweede Divisie naar de Eerste Divisie heeft niet helemaal gelijk. Voor de beloftenteams bestaat die mogelijkheid er wel, al zitten er de nodige haken en ogen aan.

,,Voor het eerst sinds de entree van Jong-ploegen in de eerste divisie (in 2013) kunnen die deze voetbaljaargang degraderen. Niet zomaar, want er zijn tal van waarborgen ingebouwd om Jong PSV, Jong Ajax, Jong AZ en Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie te houden”, schrijft het Brabants Dagblad. ,,Uitsluitend het laagst geklasseerde beloftenteam kan komend seizoen degraderen naar de Tweede Divisie en dan alleen als die ploeg buiten de top-10 in de eindstand valt. Daarmee is een sportieve stap terug nog lang geen feit. Eindigt de betreffende Jong-formatie op plek 11 tot en met 18 in de eindstand, dan is er mogelijk een beslissende tweestrijd (uit- en thuisduel) nodig. Dat geldt alleen als een ander Jong-team kampioen is geworden in de Tweede Divisie. Tegen die formatie wordt dan het beslissende tweeluik gespeeld. Alleen als een Jong-team op plek 19 of 20 eindigt in de Eerste Divisie, kan degradatie direct een feit zijn. Dan moet wel een Jong-team in de Tweede Divisie als eerste of tweede in de eindstand zijn geëindigd. Die laatste ploeg promoveert dan.”

Zoals bekend nemen dit seizoen opnieuw Jong Sparta en Jong FC Volendam deel aan de Tweede Divisie. Beide beloftenteams kunnen overigens ook degraderen. Niet naar de Derde Divisie, maar naar de Onder 21-competitie. Ook daar zitten weer bijzondere regels aan vast.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS