donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels ziet Lisse fout maken; ASWH weer naast Rijnsburg

IJsselmeervogels ziet Lisse fout maken; ASWH weer naast Rijnsburg

FC Lisse heeft de goede zeges van de afgelopen weken teniet gedaan door op eigen veld niet te winnen van ONS Sneek. IJsselmeervogels won wel bij Jong FC Groningen en ruikt de titel. De strijd om plaats drie en de periodetitel is eveneens weer op zijn kop gezet.

Twee punten verschil

Bij Jong FC Groningen kwam IJsselmeervogels al snel op voorsprong dankzij een goal van Soufian Moro. Dat bleek ook gelijk de enige treffer van de middag. FC Lisse had het ondertussen heel moeilijk met ONS Sneek en kwam zelfs op achterstand door een penalty van Yumé Ramos. Sneek kreeg kansen op meer, maar in blessuretijd wist Martin van Eeuwijk toch nog 1-1 te maken. Zo heeft IJsselmeervogels twee punten voorsprong en een beter doelsaldo.

Strijd laatste play-offticket blijft spannend

In de strijd om plaats ging het mis voor bijna alle clubs. Jong FC Volendam verloor van FC Rijnvogels en Scheveningen kreeg klop bij Harkemase Boys. ASWH won wel eenvoudig van Capelle, terwijl Rijnsburgse Boys leek te ontsnappen. De 0-1 van Jeremy de Graaf werd vijf minuten voor tijd goedgemaakt door Joost Leonard. De bal ging in blessuretijd op de stip, maar de inzet van Marvin Wijks werd gepakt. Zo staan Rijnsburg en ASWH samen derde, twee punten voor Scheveningen en Volendam. Of plaats drie wat waard is hangt af van de derde periode. Koploper DVS’33 speelde gelijk tegen ODIN’59 (1-1) en ziet daardoor IJsselmeervogels gelijk komen. DVS heeft nog wel een beter doelsaldo.

Huizen lijkt gezien

Onderin deed Jong Almere de beste zaken, want door de zege staat Almere nu drie punten voor op ODIN’59 en SteDoCo. In Hoornaar kwam SteDoCo snel achter tegen Huizen door Sam Doeve, maar na een lange onderbreking door een blessure van de grensrechter maakte SteDoCo nog gelijk. Huizen lijkt hierdoor gedegradeerd, waar Rijnvogels na de verrassende zege in Volendam nog mag hopen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD