donderdag, juli 7, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieIJsselmeervogels stunt met aantrekken Spakenburg-aanvaller Vince Gino Dekker

IJsselmeervogels stunt met aantrekken Spakenburg-aanvaller Vince Gino Dekker

Vince Gino Dekker maakt de pikante overstap van Spakenburg naar IJsselmeervogels. De 24-jarige aanvaller tekent tot de zomer van 2023 bij de Rooien. 

,,De 24-jarige buitenspeler is sinds zijn komst bij SV Spakenburg in 2019 geregeld uitblinker en stond garant voor een groot aantal assists en brengt daarbij de nodige creativiteit en een individuele actie”, prijst IJsselmeervogels misschien wel de meest besproken speler van haar rivaal op de website.

Dekker speelde eerder voor Ajax, AZ, Go Ahead Eagles en dus Spakenburg. Bij de Blauwen had hij echter een moeizame relatie met voormalig trainer Eric Meijers. Omdat trainer Patrick Loenen komend seizoen met twee spitsen wil gaan spelen, besloot Dekker zijn contract niet te verlengen en op zoek te gaan naar een andere club. Die vond hij al op een paar meter van de blauwe zijde van de Westmaat.

De overstap van blauw naar rood is beladen, maar niet uniek. Eerder deden Gerard van der Nooij, Pascal de Bruijn en Lion Axwijk het al.

Erwin van der Lugt over de pikante transferstunt: ,,Dat Vince Gino beschikbaar kwam, bood voor ons een kans om een speler met een goede individuele actie en extra creativiteit toe te voegen aan de selectie. Hoewel hij het goed naar zijn zin had bij Spakenburg, boden zij voor komend seizoen niet de mogelijkheid om als buitenspeler actief te zijn. Dat was voor hem een harde vereiste en we zijn daarom met elkaar in gesprek gekomen. Tijdens deze gesprekken hebben we Vince Gino leren kennen als een fijn persoon en hebben we onze manier van voetballen, en de rol die hij daarin kan vervullen, kunnen toelichten. We zijn erg blij dat dit uiteindelijk geleid heeft tot zijn keuze om volgend seizoen bij ons te komen voetballen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS