donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels krijgt weer kleur op de wangen

IJsselmeervogels krijgt weer kleur op de wangen

Met vijf zeges uit zes wedstrijden, waarbij gisterenavond Jupiler League-club Achilles ’29 werd overklast, kan IJsselmeervogels eindelijk weer naar boven kijken. Trainer Sandor van der Heide en zijn assistent Pascal Bosschaart zijn er in korte tijd in geslaagd om van een gerenoveerde selectie een hecht en volwassen collectief te maken.

Intern bleven we rustig

Tevreden lurkt Van der Heide aan een sigaretje, een flesje bier in de andere hand. “Dit is heel lekker”, stelt de Friese coach met pretoogjes tegenover TweedeDivisie.org. “We zijn rustig gebleven in de beginfase van de competitie, toen het wat onrustiger was. Vooral door wat er van buiten werd gezegd en geschreven, want intern bleven we rustig. En zie nu: we worden steeds iets beter en kunnen meerdere systemen spelen. Nu is het zaak om niet te gemakzuchtig te worden.”

Raken op elkaar ingespeeld

Één van de smaakmakers bij IJsselmeervogels is Ali Akla (foto in actie in de vorige ronde tegen Quick Boys, red.). De behendige aanvaller kwam over van DVS ’33 en lijkt nauwelijks tijd nodig te hebben gehad om te wennen aan zijn nieuwe club: “Het gaat goed, maar ik kan nog beter: vooral in de competitie scoor ik naar mijn eigen mening wat te weinig. Je merkt echter dat we als team steeds beter op elkaar ingespeeld raken. In het begin vielen de resultaten wat tegen, vooral omdat we wat ongelukkige tegengoals kregen. Maar we zijn blijven strijden voor elkaar en leveren met het uitschakelen van Achilles ’29 een echte teamprestatie. Welke club ik nu wil treffen? Doe maar thuis tegen Ajax!”

Voelt als een bevrijding

Aanvoerder Christiaan van Hussen: “Deze bekerzege voelt echt als een bevrijding, vooral persoonlijk. Ik had best een moeizame start dit seizoen, maar nu is het zaak dit strijdplan door te trekken en zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie te gaan. We hebben geleerd om soms ook de tegenstander het spel te laten maken, want in de counter zijn wij levensgevaarlijk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD