woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | IJsselmeervogels alleen aan kop na moeizame zege op Jong Almere...

VERSLAG | IJsselmeervogels alleen aan kop na moeizame zege op Jong Almere City

IJsselmeervogels won zaterdagmiddag met 5-3 van Jong Almere City. Het knotsgekke duel op De Westmaat kende daarmee een uiteindelijk verdiende winnaar, maar IJsselmeervogels zal in de komende weken, wanneer het onder meer Katwijk en Kozakken Boys treft, beter voor de dag moeten komen om de overwinning te behalen.

Op eigen veld was IJsselmeervogels in de eerste helft onherkenbaar. De formatie van trainer Ted Verdonkschot grossierde in slordige ballen, leed aan concentratieverlies en toonde geen enkele beleving. Zelfs niet toen Jong Almere City de leiding nam nadat Rogier Benschop de bal tegen de paal schoot, waarna het leer via het lichaam van IJsselmeervogels-back Shanon Carmelia alsnog in het lege doel verdween.

De gelijkmaker van Danny van den Meiracker kreeg men in de schoot geworpen, maar voor de thee nam de formatie van trainer Ivar van Dinteren alsnog brutaal de leiding. In eerste instantie was het Jelle Goselink die een zeldzame fout van Jaimy Schaap afstrafte. De clubtopscorer van de Almeerders ving een verkeerde uittrap van de goalie op en liet diezelfde doelman kansloos in de lange hoek. De situatie voor IJsselmeervogels werd voor de thee nog erger nadat nota bene Tarik Evre de 1-3 binnenkopte. De centrale verdediger met een verleden bij de Rooien stond vogelvrij in de zestien bij een vrije trap en kon de bal verlengen richting lange hoek.

Verdonkschot grijpt in
In de rust greep trainer Verdonkschot zonder schroom in. De Haarlemmer haalde aanvoerder Kevin van Diermen en Jeffrey Buitenhuis naar de kant ten faveure van Gevero Markiet en Felitciano Zschusschen. Met een systeem volledig op de aanval gericht ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. De aanwezigen op De Westmaat hadden amper het laatste slokje koffie (of bier) achter hun kiezen of Robbert Olijfveld had de bal al achter Jong Almere City-goalie Mike Grim liggen. Nadat Zschusschen een half uur voor tijd IJsselmeervogels langszij zette, kreeg de thuisploeg de geest en rook het de overwinning.

Een kwartier voor tijd hielp de jonge ploeg uit Almere de medekoploper een handje. Van den Meiracker kapte zijn directe tegenstander uit, waarna deze hem haakte binnen de beruchte lijnen. De aanvaller tartte daarna alle voetbalwetten door zelf achter de strafschop te gaan staan, maar de topscorer liet doelman laag in de hoek kansloos: 4-3.

Duel gestaakt
Hierna werd het duel op het rode gedeelte van De Westmaat enige tijd gestaakt vanwege een medische noodsituatie op de tribune. Een toeschouwer werd onwel op de tribune, waarna verzorgers van beide elftallen en medisch personeel zich naar de situatie begaven. Arbiter Sander de Brito Roque besloot hierop de teams naar binnen te sturen. Na enige tijd – en het vakkundig helpen van de persoon op de tribune – werd het duel weer hervat. Jong Almere City probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar het vond twee keer Jaimy Schaap op zijn weg, die daarmee zijn fout uit de eerste helft herstelde. In de slotminuut werd de eindstand op 5-3 bepaald door Tarik Evre. De verdediger werkte een voorzet van Mike van de Laar achter zijn eigen doelman.

In de catacomben werd na het duel veelvuldig naar Twitter en Fox Sports gekeken om de uitslag van HHC – AFC in de gaten te houden. Toen uiteindelijk de Hardenbergers met 4-2 wisten te zegevieren, was de glimlach van de meeste gezichten op De Westmaat niet meer weg te halen. IJsselmeervogels staat elf duels voor het einde van de competitie bovenaan in de Tweede divisie, met drie punten voorsprong op nummer twee AFC.

IJsselmeervogels – Jong Almere City 5-3 (1-3)
11. Shanon Carmelia (e.d.) 0-1, 20. Danny van den Meiracker 1-1, 26. Jelle Goselink 1-2, 34. Tarik Evre 1-3, 46. Robbert Olijfveld 2-3, 63. Felitciano Zschusschen 3-3, 77. Danny van den Meiracker (strafschop) 4-3, 90+3. Tarik Evre (e.d.) 5-3

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD