woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieIJsselmeervogels-aanwinst Merraki: 'Als ik niet speel, ligt dat aan mijzelf"

IJsselmeervogels-aanwinst Merraki: ‘Als ik niet speel, ligt dat aan mijzelf”

Bij VVOG was Samir Merraki vaak gevaarlijk met aanvallende acties, maar IJsselmeervogels-trainer Sandor van der Heide testte hem deze voorbereiding ook als controleur op het middenveld.

Controleur
,,Ik denk dat ik in een controlerende rol ook goed uit de voeten kan”, zegt de 23-jarige Lelystedeling daarover in het AD. ,,Ik kom graag in de duels, ben redelijk snel en technisch vaardig. Als verdedigende middenvelder moet je die kwaliteiten in huis hebben, want hier wordt altijd de voetballende oplossing gezocht. Daar ben ik inmiddels wel achter.”

Hogere intensiteit
Merraki merkt dat bij IJsselmeervogels meer gevraagd wordt dan bij zijn oude club uit Harderwijk: ,,De selectie is breder en heeft kwalitatief betere spelers. Verder ligt de intensiteit ook hoger.” De middenvelder is echter vastbesloten een basisplaats te veroveren bij de Rooien, hoewel de concurrentie zwaar is: ,,Het is zo makkelijk om anderen de schuld te geven. Dat doen veel voetballers in de voorbereiding. Maar speel ik straks niet, dan ligt dat aan mijzelf, niet aan anderen.”

Minder risico nemen
Mocht Van der Heide in hem inderdaad de nieuwe controleur van de Vogels zien, dan weet Merraki wel dat hij zijn speelstijl iets zal moeten aanpassen: ,,Bij mij gaat de risicovolle steekbal voor een goede pass in de breedte. Maar zeker als ik op zes ga spelen, moet ik geduldiger worden. De omschakeling van balbezit naar balverlies is wel een aandachtspunt. Daarnaast wil ik fysiek sterker worden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD