woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Hoogspanning in Groesbeek: burgemeester vreest rellen bij Achilles'29- FC Dordrecht

Hoogspanning in Groesbeek: burgemeester vreest rellen bij Achilles’29- FC Dordrecht

Het cruciale degradatieduel tussen Achilles ‘29 en FC Dordrecht is door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal, waartoe Groesbeek behoort, bestempeld tot risicowedstrijd. Zodoende worden extra veiligheidsmaatregelen genomen, omdat de burgemeester rekening houdt met ongeregeldheden door de ‘emoties, spanningen en belangen’, schrijft De Gelderlander.

Vanwege de extra lading op het duel zal niet alleen meer politie op de been zijn, ook worden de fans uit Dordrecht met de bus vervoerd en is er voor hen een speciaal uitvak op de Heikant. ,,Midden in het seizoen zou dit een normale wedstrijd zijn geweest, maar de spanning en belangen rond deze wedstrijd nopen tot deze maatregelen’’, zegt woordvoerder Erik van Gelderen namens de Gelderse burgemeester tegenover De Gelderlander. ,,Er staat veel op het spel. De kans op teleurstellingen is groot bij één van beide partijen, ook al zijn er nu nog geen verontrustende signalen.’’

Door de opmars van Achilles ’29 heeft de ploeg nog maar drie punten achterstand op FC Dordrecht. De nummer laatst degradeert naar de Tweede Divisie.

Foto: OrangePictures

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD