Volg ons

Eerste Divisie

Hoofdrol voor Druijf bij zege van NEC op Jong FC Utrecht, Almere City verrast Roda JC en Go Ahead onderuit tegen Eindhoven

Hoofdrol voor Druijf bij zege van NEC op Jong FC Utrecht, Almere City verrast Roda JC en Go Ahead onderuit tegen Eindhoven

Ferdy Druijf was vrijdagavond de grote man aan de zijde van NEC. De van AZ gehuurde aanvaller was tegen Jong FC Utrecht goed voor drie treffers (4-1). Almere City won de uitwedstrijd van Roda JC (1-2) en Go Ahead Eagles ging in eigen huis onderuit tegen FC Eindhoven (0-1).

NEC – Jong FC Utrecht
Na dertien minuten spelen kreeg NEC een strafschop te nemen, deze werd benut door Ferdy Druijf (1-0). In de 22ste minuut verdubbelde de Nijmegenaren de voorsprong, de treffer was van Mike Tresor (2-0). Even later bracht Venema de spanning weer terug in de wedstrijd (2-1), maar NEC stelde snel orde op zaken. Druijf was nog binnen het half uur goed voor zijn tweede en de derde treffer van de thuisploeg (3-1). NEC besliste de wedstrijd nog voor de pauze, ook nu was Druijf trefzeker (4-1).

Roda JC – Almere City
De uitspelende ploeg kwam in de elfde minuut aan de leiding in Kerkrade. Bram van Vlerken was verantwoordelijk voor de 0-1. Acht minuten later wist Almere City weer een treffer te produceren, maar daar zal nog wel wat discussie over zijn en blijven. De vraag was of de bal nu wel of niet achter de lijn was, maar Damon Mirani verdween voor altijd in de geschiedenisboeken als de maker van de al genoemde 0-2. In de 34ste minuut kwam Roda JC weer terug in de wedstrijd. Een overtreding op Remans leverde de ploeg een strafschop op. Deze werd benut door Mario Engels (1-2). Na 57 minuten moest Roda JC verder met een man minder, dit nadat Daniele Zotti zijn tweede gele kaart van de middag kreeg en het veld dus moest verlaten met rood.

Go Ahead Eagles – Eindhoven
Eindhoven, dat het laatste kwartier met een man minder moest spelen door een rode kaart (2x geel) van Siebe van der Heyden, kwam door invaller Elisha Sam op voorsprong (0-1). Dit in de 79ste minuut en deze treffer bleek later ook de beslissende te zijn van de avond.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie