dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Topper tussen Eemdijk en Urk eindigt onbeslist, eerste zege voor...

Hoofdklasse B: Topper tussen Eemdijk en Urk eindigt onbeslist, eerste zege voor SDC Putten

In de Hoofdklasse B is de topper tussen de nummers 1 en 2 in een gelijkspel geëindigd. Op de Vinken hielden Eemdijk en Urk het op 2-2.
Noordscheschut won opnieuw en SDC Putten kon zijn eerste driepunter noteren.

Meest in het oog springende affiche was zaterdagmiddag ongetwijfeld het treffen tussen nummer 1 Urk en nummer 2 Eemdijk op de Vinken in Bunschoten-Spakenburg. De ploeg van Gert Jan Karsten begon goed aan de wedstrijd en zag in de openingsfase onder andere een bal van de lijn gehaald worden en een schot via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiten. Na ruim 20 minuten voetballen was het dan toch raak; William de Boer strafte balverlies van Jesper van Dalen af en tekende namens Urk voor de openingstreffer. Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft mooie kansen op meer doelpunten, maar de rust werd bereikt met 0-1.

Na een rustige openingsfase van de tweede helft deed Eemdijk wat het dit seizoen al vaker heeft gedaan; een achterstand ombuigen in een voorsprong. In een tijdsbestek van 4 minuten, rond de 70ste minuut, stond de 2-1 op het bord. Eerst was het Argjend Selimi die met een kiezelhard schot de gelijkmaker produceerde, even later was Nigel van Zelst trefzeker na een mooie assist van Freek van Belzen. Urk toonde echter veerkracht en wist in het slot nog gelijk te komen. Pieter Brands was daarvoor verantwoordelijk, hij scoorde met een schitterende volley.

Door het gelijkspel blijft Urk lijstaanvoerder. Genemuiden gaat Eemdijk voorbij en is de nieuwe nummer 2. Laatstgenoemde 2 ploegen treffen elkaar volgende week in een onderling duel.

Noordscheschut won voor de tweede keer op rij, en ook ditmaal met ruime cijfers. Na een weinig verheffende eerste helft zat in het duel tegen Flevo Boys het venijn in de staart. Twee minuten voor rust bracht Nick Koster de Drenthen op voorsprong, Yumé Ramos zorgde echter nog voor het laatste fluitsignaal voor de 1-1 uit een penalty. In de tweede helft wist Flevo Boys nauwelijks meer tot kansen te komen en liep de thuisploeg via andermaal Nick Koster, Jos Kroezen en Danny Kiekebeld uit naar een 4-1 zege.

SDC Putten, de enige club in de Hoofdklasse die nog zonder zege was, heeft die negatieve reeks vanmiddag op bezoek bij DETO beëindigd. Vincent ter Borg zorgde in minuut 18 voor de openingstreffer. DETO voetbalde in het restant van de eerste helft aardig wat mogelijkheden bij elkaar, maar Putten wist stand te houden. Twintig minuten na rust werd het 0-2 door een eigen doelpunt, maar Tom Koelman zorgde er met de 1-2 vlak daarna voor dat het duel toch weer spannend werd. De spannende slotfase duurde tot minuut 88, toen Jordy van Selm tekende voor de
bevrijdende 1-3.

Onderin de ranglijst behaalde ook NSC belangrijke punten. Grote man aan de kant van de Nijkerkers was Yannick Cornelisz. In het thuisduel met HZVV zorgde hij in de tweede helft voor het enige doelpunt uit een rake vrije trap.

Genemuiden blijft prima presteren in de top van de Hoofdklasse B. Op bezoek bij ONS Sneek kende de ploeg van René van der Weij geen grote problemen: 0-4. Na een kleine 20 minuten kwam Genemuiden aan de leiding via Osama Ben Kadour. Met die stand werd ook de rust bereikt, maar in de tweede helft namen de bezoekers meer afstand. Jens Jurn Streutker zorgde vlak na rust voor de 0-2, waarna Osama Ben Kadour in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog kans zag om zijn hattrick te voltooien.

Buitenpost kent na de sterke competitiestart een mindere periode. Na de nederlaag tegen Urk werd op eigen veld, na een 0-0 ruststand, met 0-3 verloren van Volendam. Berkum en De Dijk hielden elkaar op de Vechtlust in evenwicht: 0-0. AZSV wist de zege op NSC een goed vervolg te geven. In Amsterdam won de ploeg uit Aalten met 0-1 van Swift.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD