vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Genemuiden wint eerste periodetitel, Timon Rorije goud waard voor Flevo...

Hoofdklasse B: Genemuiden wint eerste periodetitel, Timon Rorije goud waard voor Flevo Boys

Waar met name in de Derde Divisie zaterdag veel wedstrijden werden afgelast vanwege coronabesmettingen, werd in de hoofdklasse B wel een bijna volledig programma afgewerkt. De enige wedstrijd die niet doorging was het treffen tussen HZVV en Eemdijk, dit uiteraard naar aanleiding van het overlijden van Eemdijk-speler William Berendse, afgelopen week.

Genemuiden is de winnaar van de eerste periodetitel. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen van SDC Putten. Na een eerste helft waarin beiden ploegen weinig grote kansen wisten te creëren, nam SDC Putten vlak na rust verrassend de leiding. Een vrije trap van Lukas Veenendaal werd van richting veranderd en viel binnen. Genemuiden liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam enkele minuten later alweer op gelijke hoogte door een doelpunt van Lars Miedema. Kay Velda zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Zijn prachtige vrije trap, een kwartier voor het einde, zorgde voor de 2-1 en de blijdschap bij Genemuiden, dat zich door het winnen van de periodetitel na het huidige seizoen mag melden in de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. Uiteraard tenzij de ploeg rechtstreeks promoveert.

De andere gegadigde voor de eerste periode, Urk, won ook, maar had om nog kans te maken puntverlies van Genemuiden nodig en dat kwam er dus niet. Op bezoek bij Swift werd met 2-3 gewonnen. Na een klein halfuur kwam de ploeg van GertJan Karsten op een 1-0 achterstand, door een fout van doelman Richard Strijker die de bal vlak voor eigen goal verspeelde, maar de schade werd nog voor rust hersteld door Klaas Romkes en Riekelt Nentjes. Na rust koos Swift meer de aanval en viel de 2-2, gescoord door  Fidel Yilmaz. Lang leek een gelijkspel het maximaal haalbare, maar in de absolute slotfase werd het toch nog 2-3 door een doelpunt van Pieter Brands, waardoor Urk in punten gelijk blijft met koploper Genemuiden.

Flevo Boys leverde een prima eerste helft af op bezoek bij AZSV. De ploeg uit Emmeloord speelde goed en beloonde zichzelf in de openingsfase en vlak voor rust tweemaal in de persoon van Timon Rorije: 0-2. Na rust drong AZSV meer aan. Flevo Boys-Doelman Winand Quartel hielt zijn ploeg meermaals op de been, maar kon toch niet voorkomen dat AZSV terugkwam tot 2-2. In de slotfase trok Flevo Boys de zege alsnog over de streep. andermaal Rorije en invaller Giedo de Weerd tekenden voor de 2-4 eindstand.

Ook bij de Friese Derby tussen ONS sneek en Buitenpost vielen veel doelpunten. Rolf Dijk opende na 12 minuten de rekening voor de bezoekers. Lang bleef de voorsprong niet op het bord, want Hoofdklasse b-topscorer Gerben Visser maakte niet lang daarna de 1-1. Toch was het Buitenpost dat met een 1-2 voorsprong de kleedkamer opzocht, Willem de Boer was hiervoor verantwoordelijk. In de tweede helft bleef de stand lang onveranderd, tot Rob Schokker 4 minuten voor tijd de wedstrijd leek te beslissen met de 1-3. Toch werd het in de slotminuten nog even spannen toen een bal na een vrije trap uit de kluts binnenviel via Gerben Visser. De 2-3 kwam echter te laat voor Sneek om nog iets  aan de wedstrijd over te houden.

Berkum en NSC, 2 ploegen die zichzelf onderin de ranglijst terugvinden, speelden gelijk. Chris van der Meulen bracht Berkum na 3 minuten aan de leiding, René Troost maakte na rust de gelijkmaker. Met het gelijke spel schieten beide ploegen weinig op. Ook De Dijk en DETO deelden de punten. In een aantrekkelijk duel met vooral na rust een hoog tempo en veel momenten voor beide doelen, werd in Amsterdam afgesloten met 1-1.

Noordscheschut, dat nog wel altijd laatste staat in de hoofdklasse B, mag ook weer een puntje bijschrijven. Op bezoek bij Volendam werd knap met 1-1 gelijkgespeeld. Het stond lang 0-0, maar Daan Steur zette de thuisploeg 8 minuten voor tijd toch op voorsprong. In blessuretijd maakte Nick Koster de gelijkmaker, waardoor de Drenten een puntjeinlopen op de concurrentie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS