maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Excelsior'31 kampioen door zege op Flevo Boys en puntendeling van...

Hoofdklasse B: Excelsior’31 kampioen door zege op Flevo Boys en puntendeling van Sparta Nijkerk

Excelsior’31 is kampioen geworden in de hoofdklasse B. De ploeg uit Rijssen won zelf met 3-0 van Flevo Boys en zag Sparta Nijkerk gelijkspelen bij ACV. Onderin viel het doek voor WHC.

Excelsior’31 won met 3-0 van Flevo Boys. De wedstrijd was nog maar amper begonnen of het eerste doelpunt viel al te noteren; Hielke Penterman maakte binnen een minuut de 1-0. In de dertiende minuut mocht diezelfde Penterman aanleggen vanaf 11 meter na een overtreding op Hakim. Hij faalde niet: 2-0. Meteen na de rust voltooide de aanvaller van Excelsior’31 zijn hattrick door ook de 3-0 te maken.
Omdat koploper Sparta Nijkerk niet wist te winnen was de zege genoeg voor de titel en komt Excelsior’31 volgend seizoen uit in de Derde Divisie.

Sparta Nijkerk moet de Derde Divisie zien te behalen via de nacompetitie. In Assen speelden de Nijkerkers met 1-1 gelijk tegen ACV, waar een overwinning nodig was voor het kampioenschap. Na een gelijkopgaande eerste helft kwam de ploeg van Erik Speelziek in de 58ste minuut nog wel op voorsprong. Frank Heus kopte een voorzet van Plet binnen. Na de goal verplaatste het spel zich meer naar de helft van Sparta Nijkerk, wat in de 82ste minuut resulteerde in de 1-1. Arjen Hagenauw wist een vrije trap van Ezra Schrijver binnen te werken. Na de gelijkmaker ging Sparta Nijkerk alles of niets spelen, maar gescoord werd er niet meer.

Ook VV Staphorst gaat de nacompetitie voor promotie in. De ploeg uit Overijssel had nog een kans op de titel, maar moest daarvoor zelf winnen en was afhankelijk van de resultaten van Excelsior’31 en Sparta Nijkerk. Dat eerste lukte wel, op het eigen sportpark werd met 4-1 gewonnen van CSV Apeldoorn. Bij rust stond het al 2-0 door doelpunten van Martijn Brakke en Ewald Koster. Brakke maakte er in de 46ste minuut 3-0 van, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitging. In de slotfase leefde het publiek nog 2maal op, eerst produceerde Jamarro Diks de eretreffer voor CSV, waarna Jordi Lemmens de eindstand op 4-1 bepaalde. Dit resultaat betekent ook dat CSV Apeldoorn lijfsbehoud moet zien veilig te stellen via de nacompetitie.

Onderin viel het doek voor WHC. De ploeg uit Wezep was na de winterstop bezig aan een knappe comeback maar verloor vanmiddag de
allesbeslissende wedstrijd met 1-0 van concurrent DETO. Qays Shayesteh, die de bal in de dertiende minuut in de kruising pegelde, was de enige doelpuntenmaker. Door de overwinning mag DETO zich, net als CSV Apeldoorn, gaan opmaken voor promotie-degradatiewedstrijden. Debutant Buitenpost speelde zich veilig. In Putten werd het 1-1 tegen het al uitgespeelde SDC. SDC maakte uit de aftrap bijna direct de 1-0 via Jurian van den Brink, buitenpost kwam vlak voor rust op 1-1 door Rob Dijkstra. Na rust kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden, maar werd er niet meer gescoord.

SV Urk was één helft heer en meester tegen SC Genemuiden. Door doelpunten van Jelle en William de Boer en een eigen doelpunt van Bart Jan Brouwer stond het bij rust al 3-0. In de tweede helft begon Genemuiden te voetballen en kwam het binnen 20 minuten terug tot 3-2 door treffers van Sijmon Eenkhoorn en Jan Hooiveld. Een gelijkmaker zat er evenwel niet meer in. Het al uitgespeelde DUNO en reeds gedegradeerde SVZW maakten er voor het publiek een mooie laatste wedstrijd van. DUNO, waar een groot aantal spelers voor het laatst voor deze club actief was in de hoofdklasse, won op het eigen sportpark met 4-2. Binnen 6 minuten stond het al 2-0 door een fraai afstandsschot van Kevin Sissing en een prachtige goal van Nick de Bondt. Hij draaide de bal bijna vanaf de cornervlag in de kruising. Na een klein uur spelen tekende roy Talsma de 3-0 aan. SVZW gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 3-2. In de slotfase kreeg de ploeg uit Wirden zelfs mogelijkheden om de 3-3, maar het was Anass Aamri die het duel vlak voor tijd in het slot gooide: 4-2. Het seizoen krijgt voor DUNO nog wel een toetje; de ploeg uit Doorwerth is nog actief in de districtsbeker.

AZSV en Berkum hielden het op 2-2. Lang leken de Zwollenaren op weg naar een overwinning. Door 2 doelpunten van Johnsen Bacuna stonden zij lang op voor sprong. In de slotfase sloeg AZSV alsnog toe. Sjoerd te Boekhorst maakte in de 89ste minuut de 2-1. Robbin Thuss maakte diep in blessuretijd gelijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD