donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagHoe wordt de Derde Divisie-puzzel gelegd?

Hoe wordt de Derde Divisie-puzzel gelegd?

De samensmelting van zaterdag en zondag levert al na één seizoen een probleem op voor de indeling van de Derde Divisie. Met de huidige stand van zaken zouden er namelijk maar liefst vijf beloftenteams in de Derde Divisie Zaterdag terechtkomen. Dit zou komend seizoen nog ‘mogen’ volgens de reglementen, die per 2018-2019 gewijzigd zullen worden. Toch gaan er andere opties rond, mede door de aangegeven opties van de KNVB voor het lopende seizoen.

Degradanten naar andere speeldag?

De voetbalbond heeft namelijk bij de introductie van de Tweede Divisie laten weten dat de degradanten uit de Tweede Divisie, mits er geen plaats meer zou zijn op hun speeldag, naar de andere speeldag worden geschoven. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat UNA naar de Derde Divisie Zaterdag wordt ‘verhuisd’. Op dit moment is er namelijk nog maar één plaats over in de Derde Divisie Zondag (zie onderstaand schema).

Vijf beloftenteams in plaats van vier?

Daarnaast wordt er gesproken om de beloftenteams te herverdelen, om er dus voor te zorgen dat er niet vijf teams in één poule terecht komen. Bij de nieuwe instroming van jongteams in 2018 is afgesproken dat er in poules van 18 clubs maximaal vier beloftenteams mogen spelen. Voor 2017-2018 ligt dit nog niet op deze wijze vast.

Noord en Zuid

Een andere variant is dat de KNVB opnieuw de wens van afgelopen voorjaar van stal haalt. De voetbalbond legde toen bij de voetbalclubs neer om de Derde Divisie niet op zaterdag en zondag in te delen, maar in noord en zuid. Toen de clubs hiervoor bedankten, gaf de KNVB al direct aan hier in de toekomst op terug te komen.

ZaterdagZondag
FC Lisse of Harkemase BoysWestlandia
Rijnsburgse Boys of SpakenburgDongen
ASWHHercules
ScheveningenQuick’20
Jong FC VolendamBe Quick 1887
DVS’33 ErmeloHSC’21
Jong FC GroningenEVV
VVOGHBS
Quick BoysOFC
CapelleJVC Cuijk
ONS SneekOJC Rosmalen
Jong Almere CityJong De Graafschap
SpijkenisseMagreb’90
ACVADO’20
Ter Leede/Staphorst/ODIN’59Blauw Geel’38
DOVO/Noordwijk/SteDoCo/CSVOSS 1920/DeMeern
17Quick DH/Vlissingen
1818
Degradanten uit Tweede Divisie
UNA
Jong Vitesse
Jong FC Twente

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD