donderdag, februari 25, 2021
Home Competities Tweede Divisie Hoe kijk je online voetbal?

Hoe kijk je online voetbal?

Er gaat veel geld om in de voetbalwereld, en een deel daarvan wordt gegenereerd door inkomsten van televisierechten. Dat maakt ook dat live voetbal kijken lang niet altijd gratis is, laat staan dat het duidelijk is waar je moet zijn voor welke wedstrijd. Op televisie is dat nog allemaal redelijk overzichtelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je online naar je favoriete (live) voetbalwedstrijden kunt kijken?

Gratis streams
Als er iets goed afgebakend is, dan zijn het rechten voor het uitzenden van voetbal. Wedstrijden die achter een betaalmuur zitten, zijn bijna niet gratis te bekijken. Bijna, want er zijn(illegale?) online streams te vinden. Veelal betreft dat websites die gelieerd zijn aan wedkantoren, waar je belaagd wordt met allerlei pop-ups en andere zaken die doen vermoeden dat je computer ondertussen volgepompt wordt met malware. Wij raden het je ten zeerste af om dit te doen. Je hebt geen garantie dat je de wedstrijd kunt vinden en de kans is groot dat je met een malware geïnfecteerde laptop eindigt.

Samenvattingen
Samenvattingen zijn vaak gratis online te bekijken, maar dat is natuurlijk geen live wedstrijd. Desalniettemin kan het in een behoefte voorzien. Op Kijk, de website en app waar de content van SBS6, Net5, Veronica en SBS9 verzameld wordt, kun je de samenvatting van de Champions League wedstrijden terugkijken. Op NPO Start kijk je de samenvattingen van de Eredivisie en interlands terug.

Internet en TV abonnement nemen
Wil je ervan verzekerd zijn dat je je favoriete wedstrijden live kunt kijken? Dan ben je toch aangewezen op het afsluiten van een abonnement voor internet en TV mét Fox Sports of Ziggo Sport erbij. Heb je dit, dan kun je via de website van je tv-aanbieder online naar live wedstrijden kijken. Uiteraard moet je daarvoor inloggen met je account. Dit kun je ook buitenshuis en op andermans laptop, waardoor je in feite je mogelijkheid om live wedstrijden te kijken met je mee kunt nemen om er samen bij een ander gebruik van te maken.

Online kijken op een televisie
Je bent daarbij niet eens per se aangewezen op kijken op een laptop, tablet of smartphone. Verschillende aanbieders hebben doorgaans ook een app waarmee je kunt verbinden met een Google Chromecast, waardoor je het beeld en geluid vanaf je tablet of smartphone naar een televisie kunt casten. De Chromecast zoekt de content dan online op en geeft het door aan de televisie. Het is een maar een klein apparaatje dat relatief gemakkelijk mee te nemen is en op een andere televisie te installeren is. Zo kun je dus met jouw abonnement bij een vriend of familielid samen via het internet live voetbal kijken op de televisie.

Erg eenvoudig is het allemaal niet per se. Maar als voetballiefhebber ben je vaak wel bereid er moeite of geld in te steken. Je moet er immers wat over hebben voor je favoriete sport!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments