dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHighlights Tweede Divisie-programma: zware start voor titelverdediger Katwijk

Highlights Tweede Divisie-programma: zware start voor titelverdediger Katwijk

De KNVB heeft titelverdediger Katwijk niet gespaard bij de start van het nieuwe seizoen. De regerend kampioen van de Tweede Divisie start het seizoen met een uitwedstrijd tegen angstgegner De Treffers. Een week later komt de runner-up van afgelopen seizoen, Kozakken Boys, op bezoek. Afgelopen seizoen wist Katwijk geen punten te halen uit deze twee wedstrijden. Op de derde speeldag van het seizoen staat de beladen amateurklassieker in en tegen Spakenburg op het programma.

November
Voor nummer 2 Kozakken Boys is november een zware maand. Tussen twee bezoeken aan De Westmaat in (3-11 IJsselmeervogels en 24-11 Spakenburg), komt Barendrecht op bezoek in Werkendam. Kozakken Boys – Katwijk wordt dit seizoen al op 2 februari gespeel

Spakenburgse derby
De fans van IJsselmeervogels en Spakenburg hoefden niet lang te zoeken naar het onderlinge treffen. De Derby der Derby’s is een van de wedstrijden in de zesde speelronde. Op 29 september is de Blauwe zijde van de Westmaat het toneel voor de eerste burenruzie op Tweede Divisie-niveau. De return is op 19 januari 2019. De dorpsderby tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys wordt op 20 oktober en 23 maart uitgevochten. De Uien spelen in oktober thuis.

Traditiederby
Hoewel de spoeling weer dunner is geworden, qua zondagamateurs, staat de zondagklassieker nog steeds op het programma. Koninklijke HFC en AFC ontmoeten elkaar al in de derde speelronde in Haarlem. De return op sportpark Goed Genoeg is op 10 februari.

Beker
De Tweede Divisie start op 25 augustus 2018. De laatste speeldag is op 25 mei 2019. In de week voor de start van de competitie staan de twee voorronden van de KNVB beker gepland. De eerste voorronde staat in het weekend van 18 en 19 augustus op de rol, op 22 augustus volgt de 2e voorronde. De eerste ronde van het hoofdtoernooi is op 25, 26 en 27 september. Dan stromen de profclubs en de periodekampioenen van de Tweede Divisie van afgelopen seizoen (Katwijk, Kozakken Boys en AFC) ook in.

Bekijk hier meer over het competitieprogramma in de Tweede Divisie

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD