maandag, maart 8, 2021
Home Competities Tweede Divisie HHC wint ondanks keeperssoap bij Spakenburg, Scheveningen stunt bij Kozakken Boys

HHC wint ondanks keeperssoap bij Spakenburg, Scheveningen stunt bij Kozakken Boys

Ondanks een helft lang veldspeler Danny Bouws op doel heeft HHC een 0-2 zege geboekt bij Spakenburg. Scheveningen verraste met een 2-3 overwinning bij Kozakken Boys.

- Advertentie -

SpakenburgHHC Hardenberg
Na de keeperssoap eerder dit seizoen bij Kozakken Boys – AFC, waar Sven van Ingen excelleerde als stand-in doelman, werd ook bij Spakenburg – HHC na afloop vooral nagesproken over de glansrol voor Danny Bouws. Door blessures van zowel Ramon Nijland na een klein half uur en vervanger Jorn Jan van de Beld, in de rust, kon Bouws uitgroeien tot held van Hardenberg. Bij het geblesseerd uitvallen van Nijland en Van de Beld leidde HHC reeds met 0-2. Jurjan Mannes strafte onnodig balverlies van Spakenburg af met een droge knal achter doelman Leon ter Wielen: 0-1. Vlak voor rust werd het bovendien 0-2, toen oud-Spakenburg-aanvaller Sargon Gouriye de bal panklaar op het hoofd legde van Rob van der Leij. In de rust was HHC genoodzaakt Van de Beld te wisselen en ging Bouws op doel. Het was aanvankelijk echter HHC dat dichtbij de 0-3 was via opnieuw Van der Leij. Toen Bouws na een uur spelen dan eindelijk werd getest, redde hij met de voeten op een inzet van Phillip Ties. De Blauwen probeerden wel de aansluitingstreffer te forceren, maar heel veel kansen dwong het niet af, mede omdat HHC alle trucs uit de kast haalde om de snelheid uit het spel te halen. Met dankzij Koos Werkman, nota bene vanaf de zomer speler van Spakenburg, die een inzet van de lijn kopte, hield HHC stand en won het verdiend met 0-2.

Kozakken BoysScheveningen
Met Robert Mutzers en Mark Veenhoven direct debuterend bij Kozakken Boys was het Scheveningen dat al vroeg aan de leiding ging via Barry Rog. De aanvallende middenvelder ontsnapte, passeerde Quinten Jakoba en verschalkte tevens doelman Niels den Hartog. Wat volgde was een ware kansenregen voor de Werkendammers voor onder meer Mutzers, Jakoba en Veenhoven. Aan de andere kant was Brandon Robinson kansrijk. Na rust zette het spelbeeld zicht voort. Na een uur spelen maakte Kozakken Boys dan toch gelijk middels een vrije trap van Mutzers. Het duurde slechts een kwartier, want toen scoorde Robinson vanuit een hoekschop de 1-2. De ingevallen Tim Peters had kort daarna de beslissing op zijn schoen, maar Mats van Huijgevoort kon nog net voor de lijn redden. Het bleek uitstel van executie, want opnieuw was het Robinson die scoorde na laks verdedigen aan Werkendamse zijde: 1-3. Een minuut voor tijd kreeg de ploeg van Michel Langerak weer wat geloof toen Van Huijgevoort uit een hoekschop de 2-3 maakte. De gelijkmaker zat er echter niet meer in, waardoor Scheveningen er met de volle winst vandoor ging op de Zwaaier: 2-3.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES