Volg ons

Tweede Divisie

HFC voegt na Castien ook Somalisch ex-international Liban Abdulahi toe aan selectie

HFC voegt na Castien ook Somalisch ex-international Liban Abdulahi toe aan selectie

Koninklijke HFC heeft haar middenveld rond. Liban Abdulahi is de tweede versterking van de Koninklijke. Hij speelde onlangs al mee in de oefenwedstrijd tegen Ter Leede. Abdulahi is 25 jaar en ex-speler van Telstar (drie jaar) en De Graafschap. Bij de ploeg van Mike Snoei kwam hij – mede door blessures – niet in actie.

Ervaring
Trainer Gertjan Tamerus had bij de Technische Commissie al eerder aangedrongen op versterking.  HFC had na het vertrek van Lars Weistra en Dylan Martens en het stoppen van Kevin de Visser en Sam van Huffel te weinig routiniers. ,,Toen ik bij HFC Haarlem debuteerde kon ik me optrekken aan Jan Oosterhuis, Mark Verzeijlberg, Sander Oostrom en Rogiér Koordes, die zijn belangrijk geweest. Je hebt spelers nodig die een wedstrijd kunnen lezen en kunnen temporiseren’’, weet de trainer.

Somalië
Net als Roy Castien speelt Abdulahi ook op het middenveld. Hij speelde drie interlands voor Somalië en startte zijn loopbaan bij sv Hoofddorp en later de jeugd van HFC Haarlem. Afgelopen jaar was hij in Zweden actief voor Jönköpings Södra IF dat op het tweede Zweedse niveau speelt. De KNVB moet de 25-jarige middenvelder nog wel speelgerechtigd verklaren.

zzp-boekhouder

Foto Pim Hols

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie