Volg ons
Hercules

Derde Divisie Zaterdag

Hercules zet Spakenburg aan de kant; UNA herpakt zich

Hercules zet Spakenburg aan de kant; UNA herpakt zich

Hercules heeft Spakenburg een nieuwe dreun bezorgd. De Blauwen werden in Utrecht op een 2-1-nederlaag getrakteerd, waardoor er zaterdag een flinke klus wacht op De Westmaat om niet te degraderen. UNA had het ontzettend zwaar bij Harkemase Boys, maar won uiteindelijk wel.

Harkemase Boys – UNA

Na de zware klap van zaterdag tegen HHC waren er een aantal twijfelgevallen. Uiteindelijk bleek Glenn Schapendonk in de warming-up niet fit genoeg om te starten. Na een kwartier werd de wedstrijd bijna opengebroken door Hardijk. Hij werd alleen op doelman Petar Stoskovic afgestuurd, maar de goalie won het duel. Een schot van Oebele Schokker verdween niet veel later naast. De thuisploeg hield vervolgens wel het betere van het spel, waarbij met name Stoskovic ervoor zorgde dat de rust zonder treffers werd bereikt. Ook in de tweede helft was de thuisploeg dreigender, maar kwam UNA toch op voorsprong. Nick Tielemans zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug en schoot vanaf de rand zestien meter bekeken in de hoek binnen. Harkema bleef daarna zoeken naar de gelijkmaker, die bleef echter uit.

Hercules – Spakenburg

Na een afwachtende openingsfase kreeg Spakenburg de eerste kansen. Zonder de aan zijn enkel geblesseerde Olivier Pilon raakte Adi Draganovic de lat. De thuisploeg moest zich dan ook vooral beperken tot verdedigen, maar kwam na ruim een halfuur spelen wel op voorsprong. Uit een corner kopte Loed Keizer onhoudbaar voor André Krul binnen (1-0). In de rust besloot Joop Gall aanvallend te wisselen, want Robby Holder kwam binnen de lijnen voor Youri Koelewijn. De eerste kansen waren echter toch weer voor Hercules. Issarti schoot rakelings over en daarna moest Krul redding brengen op een actie van de aanvaller. De derde mogelijkheid was wel raak. De defensie van Spakenburg kreeg de bal niet weg en nu knalde Issarti wel raak. In de slotfase wist Spakenburg toch nog een belangrijke treffer te maken. Een corner van Blijham werd binnengekopt door Kevin Maynard.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag