Volg ons

Eerste Divisie

Helmond stunt bij Telstar, opnieuw remise bij FC Den Bosch – FC Oss en Cambuur verslaat Almere City FC

Helmond stunt bij Telstar, opnieuw remise bij FC Den Bosch – FC Oss en Cambuur verslaat Almere City FC

Helmond Sport heeft de wind in de zeilen en bond vanavond Telstar aan de zegekar. De Brabantse derby tussen FC Den Bosch en FC Oss eindigde opnieuw onbeslist en Cambuur boekte een verdiende zege op Almere City FC: 2-1.

Cambuur – Almere City 2-1
Almere City FC is het even helemaal kwijt. De ploeg van Jack de Gier leed haar vijfde nederlaag in de afgelopen zes duels. Tegen Cambuur werd het 2-1. De Leeuwarder thuisploeg was voor rust de betere ploeg, maar zag City-smaakmaker Silvester van der Water brutaal de 0-1 maken uit een fraaie actie. Een minuut later maakte Martijn Barto echter alweer gelijk. Na rust bleef Cambuur de meest gevaarlijke ploeg. Via Daniel Crowley en Ricardo Kip gaf het eerst nog waarschuwingen af, maar twintig minuten voor tijd ging het alsnog mis toen Justin Mathieu vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-1 scoorde. Mede omdat Almere City jacht maakte op de gelijkmaker kreeg Cambuur kansen op de beslissing, maar het bleef bij 2-1.

Telstar – Helmond Sport 2-3
Helmond Sport lijkt het seizoen toch nog wat glans te geven. De ploeg van coach Roy Hendriksen boekte de derde zege in de laatste vier speelronden. Telstar kwam aan de leiding via Melvin Platje, maar Jordy Thomassen keerde na rust eigenhandig de verhoudingen om naar 1-2. Platje maakte een kwartier voor tijd gelijk, maar kort daarna bepaalde Ron Janzen de eindstand op 2-3. Helmond eindigde het duel wel met een man minder door de rode kaart voor Dylan de Braal.

FC Den Bosch – FC Oss 0-0
Net als in de heenwedstrijd kwam er geen winnaar bij de Brabantse derby tussen FC Den Bosch en FC Oss. Werd het in oktober nog 1-1, nu werd er helemaal niet gescoord in De Vliert. FC Den Bosch zag bovendien al na twaalf minuten Mattias Andersson met een hamstringblessure uitvallen. Later moest ook doelman Kees Heemskerk met eenzelfde blessure zich laten vervangen. Na rust was FC Oss de bovenliggende partij, maar de ploeg van Klaas Wels kon het overwicht niet verzilveren, mede dankzij sterk keeperswerk van Nick Leijten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie