Volg ons
john-lammers-vitesse

Tweede Divisie

Heeft Jong Vitesse zich opnieuw niet aan de regels gehouden?

Heeft Jong Vitesse zich opnieuw niet aan de regels gehouden?

De wedstrijd Jong Vitesse tegen Barendrecht lijkt voor de tweede keer een staartje te gaan krijgen. Het gelijkspel uit het najaar (4-4) moest worden overgespeeld, omdat Vitesse zich niet aan de dispensatieregels had gehouden. De club kreeg daarvoor ook drie punten in mindering. Deze week won Barendrecht de herkansing met 0-2, maar opnieuw zijn er vraagtekens over de opstelling van Vitesse.

Trio stond nog niet onder contract

Alexander Büttner, Mukhtar Ali en Alvin Fortes zijn drie spelers die pas in de winterstop zijn gecontracteerd door Vitesse. Büttner kwam over van Dinamo Moskou, Ali is gehuurd van Chelsea en Fortes kwam uit voor het Griekse Veria. Op het moment dat de wedstrijd tegen Barendrecht oorspronkelijk stond gepland waren deze spelers dan ook nog geen spelers van Vitesse.

Al 51 spelers gebruikt

VoetbalRotterdam meldt dat er nu discussie is ontstaan of Jong Vitesse zich nu wel aan de uitspeelvoorwaarden heeft gehouden en of de club dus niet opnieuw in overtreding is. Mocht dat zo zijn, dan kan een nieuwe puntenaftrek funest zijn voor Vitesse. De Arnhemmer staan momenteel zestiende met 29 punten. De voorsprong op nummer zeventien HHC Hardenberg is slechts twee punten. Bij puntenaftrek duikt Vitesse dan ook zomaar naar een rechtstreekse degradatieplaats. Trainer John Lammers heeft overigens al het gehele seizoen moeite om een vast elftal op de been te krijgen, waardoor er al liefst 51 (!) spelers zijn gebruikt.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie