maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHeeft Jong Vitesse zich opnieuw niet aan de regels gehouden?

Heeft Jong Vitesse zich opnieuw niet aan de regels gehouden?

De wedstrijd Jong Vitesse tegen Barendrecht lijkt voor de tweede keer een staartje te gaan krijgen. Het gelijkspel uit het najaar (4-4) moest worden overgespeeld, omdat Vitesse zich niet aan de dispensatieregels had gehouden. De club kreeg daarvoor ook drie punten in mindering. Deze week won Barendrecht de herkansing met 0-2, maar opnieuw zijn er vraagtekens over de opstelling van Vitesse.

Trio stond nog niet onder contract

Alexander Büttner, Mukhtar Ali en Alvin Fortes zijn drie spelers die pas in de winterstop zijn gecontracteerd door Vitesse. Büttner kwam over van Dinamo Moskou, Ali is gehuurd van Chelsea en Fortes kwam uit voor het Griekse Veria. Op het moment dat de wedstrijd tegen Barendrecht oorspronkelijk stond gepland waren deze spelers dan ook nog geen spelers van Vitesse.

Al 51 spelers gebruikt

VoetbalRotterdam meldt dat er nu discussie is ontstaan of Jong Vitesse zich nu wel aan de uitspeelvoorwaarden heeft gehouden en of de club dus niet opnieuw in overtreding is. Mocht dat zo zijn, dan kan een nieuwe puntenaftrek funest zijn voor Vitesse. De Arnhemmer staan momenteel zestiende met 29 punten. De voorsprong op nummer zeventien HHC Hardenberg is slechts twee punten. Bij puntenaftrek duikt Vitesse dan ook zomaar naar een rechtstreekse degradatieplaats. Trainer John Lammers heeft overigens al het gehele seizoen moeite om een vast elftal op de been te krijgen, waardoor er al liefst 51 (!) spelers zijn gebruikt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD