zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagHattrick voor Schalkwijk (Hoek) tegen VVOG: 'Overwinning heeft ons als team...

Hattrick voor Schalkwijk (Hoek) tegen VVOG: ‘Overwinning heeft ons als team erg goed gedaan’

Hoek wist zaterdag in eigen huis een klinkende zege te boeken op VVOG (4-0). Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Steve Schalkwijk die goed was voor een hattrick tegen de ploeg uit Harderwijk. De aanvaller was van mening dat het zaterdag voor zijn ploeg allemaal niet zo eenvoudig was zoals de uitslag zou vermoeden. 

Matige start
,,Het was een wedstrijd met twee kanten, in de vijfde minuut stopte onze doelman (Griffon de Vroe) een strafschop en een aantal minuten later pakte hij wederom een goede bal. Na de ingelaste drinkpauze stonden we als team veel beter en scoorden we ook direct de 1-0 en gingen wij de rust in met een goed gevoel. Na de pauze hebben wij het als team uitgespeeld. We maakten snel de 2 en de 3-0 en toen was het eigenlijk gedaan. VVOG was in het eerste half uur de betere ploeg op het veld. Het was de eerste ploeg dit seizoen die echt beter was dan wij in de afgelopen vijf wedstrijden. Het kwartje viel deze keer wel onze kant op, bijna iedere aanval was raak”, aldus Schalkwijk tegenover Voetbal247.

Honger naar een overwinning
Hoek boekte zaterdag pas de eerste overwinning van het seizoen en kenden dus een stroef begin van de competitie. Schalkwijk gaf echter aan dat er de afgelopen weken veel meer in had gezeten voor zijn ploeg. ,,Als je naar de resultaten kijkt hebben we een zeer matige start gehad, alleen was dat eigenlijk helemaal niet zo, Iedere wedstrijd wisten wij te domineren, alleen vielen de tegendoelpunten vaak in de stilstaande fases, daar moeten wij als team beter mee om leren te gaan. Bij Hoek zit zoveel kwaliteit, het gaat soms echter om meer dan dat. Het gaat er ook om dat iedereen de vuile meters maakt of een keer een professionele fout maken in de omschakeling van de tegenstander. Nu hebben we dan eindelijk onze eerste overwinning te pakken en dat heeft ons als team erg goed gedaan. De sfeer binnen de ploeg zat er al goed in, maar die is nu nog beter en sterker. Je voelt aan alles dat er nu nog meer honger is naar een overwinning. Over mijn persoonlijke prestaties kan ik eigenlijk vrij weinig zeggen. Ik ben naar Hoek gekomen om te scoren en keihard te werken voor het elftal. De teller staat nu op vijf, alleen is dat voor mij niet het belangrijkste. Ik geef liever vijf keer een assist dan dat ik zelf scoor, de overwinning is het alle belangrijkste.”

Doelstelling
De vraag is waar Hoek zal staan op het einde van de competitie. ,,De doelstelling is promotie naar de Tweede Divisie, of dat nou is via een kampioenschap of de nacompetitie maakt niets uit al wil je natuurlijk het hoogste halen. Zo zal ieder team denken, anders speel je zonder passie. Wij horen in de Top vijf te staan, of dat lukt is altijd de vraag. De Derde Divisie zaterdag is een leuke en sterke competitie geworden. Iedereen kan van elkaar winnen of verliezen. Wij moeten ons gewoon richten op de eerstkomende wedstrijd en dan moet het voor ons niet uitmaken wie de tegenstander is”, besluit Schalkwijk zijn verhaal.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD