zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGVVV kan niet stunten bij Cambuur

GVVV kan niet stunten bij Cambuur

GVVV is er niet in geslaagd om opnieuw te stunten in het bekertoernooi. Cambuur won met 3-0, al had de ploeg van Sipke Hulshoff het met name in het eerste uur niet gemakkelijk.

Afgekeurde treffer
De Leeuwarders waren logischerwijs de bovenliggende partij. Via Issa Kallon was de Friese ploeg al vroeg dichtbij een voorsprong, maar de vleugelspits raakte de paal met zijn afstandsschot. Cambuur had bij rust evengoed op voorsprong moeten staan, maar de treffer van Nigel Robertha werd afgekeurd. Aangever Marvin Peersman zou hands hebben gemaakt, maar op de beelden bleek dat niet het geval. GVVV was het meest kansrijk via oud-Cambuur-speler Jeremy de Graaf, maar echt dichtbij een treffer kwam hij niet.

Verzet gebroken
Juist op het moment dat het thuispubliek wat begon te morren en GVVV stilletjes begon te geloven in een nieuw bekersprookje, sloegen de Leeuwarders na een uur spelen alsnog toe. Kallon kwam over de linkerflank en legde af op Roberta, die opnieuw raak schoot: 1-0. Ditmaal telde de treffer wel. Ruim tien minuten later werd het duel definitief besliste na een snelle aanval van de thuisploeg, die hard werd afgerond door Matthew Steenvoorden. Daarmee was het verzet van de Veenendaalse tweededivisionist gebroken. Nadat de ingevallen Martijn Barto de paal had geraakt, mocht Ricardo Kip tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip de eindstand op 3-0 bepalen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD