maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie'GVVV grijpt naast Speelziek, twee andere kandidaten op het oog'

‘GVVV grijpt naast Speelziek, twee andere kandidaten op het oog’

GVVV wil razendsnel een vervanger vinden voor John de Wolf, die deze week de club overviel door ondanks zijn doorlopende contract in zee te gaan met Spakenburg. De Veenendaalse club heeft vervolgens geprobeerd om Eric Speelziek over te nemen van Hercules, maar heeft het vizier nu op twee andere kandidaten.

Houden aan contract

Technisch beleidsbepaler René van der Kooij van Hercules laat aan RTV Utrecht weten dat GVVV hem en Speelziek heeft benaderd. De trainer heeft echter een tweejarig contract in Utrecht en Hercules wil hem niet laten gaan. “Er zijn gesprekken geweest. Eric heeft bij ons een contract getekend voor twee jaar, we gunnen hem absoluut een stap hogerop. Maar vier weken voor de start van het seizoen vinden wij te kort dag. GVVV had er alle begrip voor.” Ook prees Van der Kooij de wijze waarop GVVV direct open kaart heeft gespeeld. De Veenendaalse club heeft het vizier vervolgens direct verlegd, zo meldt de regionale omroep.

Banden met De Graafschap

Daarbij komt GVVV voorlopig uit bij Jan Oosterhuis en Pieter Huistra. Oosterhuis was in het verleden eveneens werkzaam bij Hercules, maar vertrek uit Utrecht toen hij fulltime aan de slag kon bij De Graafschap. Ook het afgelopen seizoen was hij assistent bij het eerste elftal. Huistra was trainer bij De Graafschap, net zoals bij FC Groningen en Jong Ajax. Op De Vijverberg moest hij echter al snel vertrekken en is sindsdien werkzaam geweest op Indonesië en Japan. Afgelopen najaar vertrok hij daar echter, omdat hij op een hoger niveau wilde werken. Voorlopig is er echter geen nieuwe klus langsgekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD