dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV-coach Gery Vink: 'Bij Ajax heb ik toch wel een soort standbeeld...

GVVV-coach Gery Vink: ‘Bij Ajax heb ik toch wel een soort standbeeld gekregen’

GVVV lijkt met het aanstellen van Gery Vink als nieuwe trainer in ieder geval een uitgesproken oefenmeester te hebben binnengehaald. In gesprek met het AD gaat de voormalig TEC-coach uitgebreid in op zijn succes bij Ajax.

Vink heeft naar eigen zeggen nog altijd een zeer goede relatie met bekende Ajacieden, het gevolg van zijn trainerschap bij Ajax Onder 18 en Onder 19 en Jong Ajax. ,,Matthijs de Ligt, Daley Blind, Carel Eiting, Kasper Dolberg, Vaclav Cerny, Donny van de Beek, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech, Christian Eriksen, Siem de Jong. Moet ik nog even doorgaan? Noem alles maar op, bel ze, en ze noemen één naam met wie ze nog heel graag en vaak contact hebben. Dat maakt me het meeste trots. Het zegt ook heel veel over hoe ik met mensen omga, hoe ik met spelers omga en wat spelers ook voor een gevoel bij mij gaan krijgen. Dat wil niet zeggen dat ik een grijze muis wil zijn, dat ben ik zeker niet, maar ik wil wel wat anders dan andere mensen zijn. Maar ik loop er niet mee te koop. Vandaar dat ik ook een beetje een vreemde eend in de bijt ben: een Betuws boertje die uiteindelijk in Amsterdam een groot succes heeft gehad, in Tilburg Tilburg op de kop heeft gezet en dan weer terugkeert naar de rust in de Betuwe.”

Standbeeld
Hij was al laatst actief bij Willem II als assistent, maar hij was ook uitgerekend in het duel tegen Ajax interim-coach na het ontslag van Adri Koster. Vink over die wedstrijd: ,,Het was heel bijzonder om alle spelers terug te zien die ik zelf vier vijf jaar als mentor heb gehad. Ja, bij Ajax heb ik toch wel een soort standbeeld gekregen van de spelers die ik daar ‘bewerkt’ heb.”

Champions League-level
Bij GVVV drukte hij al op de eerste training direct zijn stempel: ,,Ik heb de spelers voor de eerste training natuurlijk wel een keuze gegeven, allemaal: Willen jullie getraind worden op Champions League-niveau of gewoon op amateurlevel? Als iedereen unaniem zegt Champions League-level – of we dat ooit gaan bereiken is een ander verhaal – heb je wel gelijk een groep die aan je lippen hangt. Daar wil ik ook naar toe. Of het gaat werken? Ik kan het je niet vertellen, dat zullen we in maart zien, want dan weten we alles”, besluit hij tegenover het AD.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD