vrijdag, augustus 19, 2022
HomeCompetitiesDerde DivisieGroenbast (ex-Go Ahead) aast op club uit Tweede- of Derde Divisie: 'Mooi...

Groenbast (ex-Go Ahead) aast op club uit Tweede- of Derde Divisie: ‘Mooi niveau om mij in de kijker te spelen’

Joey Groenbast speelde zijn laatste wedstrijden in Australië voor Sutherland Sharks, door corona werd zijn avontuur niet wat er vooraf van verwacht werd. De centrale verdediger/rechtsback, die in het recente verleden actief was in de Ere- en Eerste Divisie voor Go Ahead Eagles, hoopt nu op een nieuwe club voor komend seizoen uit de Tweede of Derde Divisie om zijn naam weer op de Nederlandse voetbalkaart te zetten.

Eredivisie
Iets meer dan een jaar geleden pakte Groenbast zijn koffers en liet Nederland achter voor een avontuur in Australië. ,,In het begin van 2020 koos ik voor een mooi buitenlands avontuur in Sydney. Het beviel mij daar erg goed, werd er goed ontvangen en ook het niveau waarop de club speelde viel zeker niet tegen. Het is wel zo dat het voetbal daar minder leeft dan hier in Nederland en zeker in vergelijking met wedstrijden die ik speelde in de Eredivisie en in de Keuken Kampioen Divisie. Er zaten echt veel minder mensen in het stadion”, aldus Groenbast tegenover Voetbal247.

Australië
Het begin was veelbelovend in Australië voor de verdediger. ,,Ik kende een goede start en werd al snel verkozen in het ‘Team van de week’. Ik draaide lekker, maar toen werd de competitie stilgelegd vanwege corona. Later werd deze definitief gestopt waardoor ik terug moest naar Nederland. Afgelopen januari zou ik weer terug gaan, maar twee weken voor vertrek gooide Australië de grenzen weer dicht en ging dat niet door.”

Promotie
Groenbast kende fraaie hoogtepunten, maar ook een echt dieptepunt in zijn voetballoopbaan. ,,Het is lastig om één specifiek iets te noemen als zijnde het hoogtepunt van mijn loopbaan. Natuurlijk was mijn debuut in het betaalde voetbal met Go Ahead Eagles tegen FC Emmen mooi en het feit dat ik daarna bijna iedere wedstrijd mocht spelen. In mijn eerste seizoen wisten we ook te promoveren naar de Eredivisie. Dat daaropvolgende seizoen speelde ik ook 31 wedstrijden in de Eredivisie. Het dieptepunt is zeker mijn knieblessure. Het meest vervelende daarvan was dat de blessure achteraf maar drie maanden had kunnen duren, maar door een aantal verkeerde diagnoses duurde het acht maanden.”

Zoektocht
Nu is de centrale verdediger/rechtsback op zoek naar een nieuwe kans en hoopt daarbij op een club die actief is in de hogere regionen van het amateurvoetbal. ,,Ik ben nu echt op zoek naar een nieuwe club om weer lekker te kunnen voetballen. Mijn voorkeur is dan een club uit de Tweede of Derde Divisie. Dat zou een mooi niveau zijn waar ik de kans kan pakken om mij weer in de kijker te spelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS