maandag, juni 14, 2021
Home Clubs ASWH Gouden Wissel bezorgt ASWH moeizame oefenzege op Hoofdklasser Spijkenisse

Gouden Wissel bezorgt ASWH moeizame oefenzege op Hoofdklasser Spijkenisse

ASWH heeft ook haar tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij hoofdklasser VV Spijkenisse won de ploeg van trainer Rogier Veenstra uiteindelijk comfortabel, doch geflatteerd, met 0-4. Toch zal de coach weinig tevreden kunnen terugkijken en waren het drie goals van Daniël Wissel die de uitslag op papier verfraaiden.

- Advertentie -

Na een aantal weken in training te zijn geweest na de gedwongen Corona-pauze, mocht de nummer 18 van de afgelopen Tweede Divisie-jaargang ook weer eens in een wedstrijdvorm haar kunsten laten zien. Nog met een ver-van-complete selectie moet Veenstra zijn ploeg klaarstomen voor weer een ongetwijfeld loodzwaar seizoen op het hoogste amateur-niveau van het land. De 32-jarige Zeeuw gaf onlangs al aan in de Voetbal247-podcast al aan zeer kritisch op zich zelf te zijn geweest en aankomend seizoen de zaken anders wil aanpakken. Zowel op het gebied van samenstelling van de selectie en de manier van spelen zal de oefenmeester andere beslissingen maken en meer uitgaan van eigen visie. Waar vorig jaar nog als leerjaar mocht worden gezien, is het dit jaar écht menens en zal er meer worden verwacht, zowel op sportief- als op het persoonlijke vlak. Om deze doelen bij te zetten, verwacht Veenstra de komende weken nog wel wat actie op de transfermarkt. Ondanks dat het budget bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht zo goed als op is, wordt er tóch nog gehoopt om spelers ala Henrico Drost binnen te halen uit het proefvoetbal. Drost heeft volgens Veenstra in de korte tijd dat hij bij de club is al een zeer goede- en professionele indruk achter gelaten waar de club zeker haar vruchten van zal plukken.

Zaterdagmiddag was Drost nog aan het genieten van een vakantie en daarom niet aanwezig voor de wedstrijd tegen Hoofdklasser Spijkenisse. Veenstra had gekozen voor een mix van reserves, aangevuld met jongens van uit de Onder 23 en wilde vandaag vooral tactisch terugzien waar er in de afgelopen weken aan gesleuteld was. Op het veld verliep dit echter nog niet altijd even goed. Spijkenisse bood goed tegenstand en van een echt niveauverschil was maar weinig sprake. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de groen-witten die voornamelijk via de rechterkant met Ruperto Dorothea en Yassire Hamdani steeds gevaarlijk waren. Ook ASWH kreeg al snel een kans in de persoon van spits Lester Pires, maar de 22-jarige aanvaller zag zijn poging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn rollen. Het was de eerste keer dan ASWH echt naar voren drukte en dit leverde dus meteen een reuzekans op voor de spits. ASWH werd wat sterker en dit leidde na 18 minuten ook tot de voorsprong. Na een combinatie op de helft van Spijkenisse kwam de bal op een ideale positie (zo’n 20 meter van de goal, in het midden van het veld) voor de voeten van verdedigende middenvelder Willem Beuk en die liet met een lekkere afstandsknal de keeper van Spijkenisse volstrekt kansloos. Aan het eind van de eerst helft had Mohamed El Bannasri de 0-2 nog op zijn voet, maar de technische linksbuiten voerde zijn actie te ver door en zodoende stierf de grote mogelijkheid in schoonheid.

In de tweede helft waren er, op doelman Stefan Kok na, allemaal andere namen op het wedstrijdformulier van ASWH te bekennen. Zo mocht oudgediende Mels van Driel minuutjes maken en was het de van VV Goes overgekomen Daniël Wissel die voorin mocht gaan spelen. Ook de thuisploeg had riant gewisseld en speelde met de jongens die normaal niet zouden spelen. Je zou verwachten dat ASWH hierdoor de leiding nog steviger in handen zou nemen en er overheen knallen, maar niets was minder waar. Spijkenisse was ‘gewoon’ de betere ploeg in de tweede helft. Waar doelman Kok in de eerste helft sporadisch in actie moest komen, had de 21-jarige doelman zijn handen, letterlijk, vol aan de kansen die ASWH gunde aan Spijkenisse. De thuisploeg liet het echter steeds na om de stand gelijk te zetten. De grootste kans kwam rond het uur spelen op naam van spits William Darjij die een bal van dichtbij op de paal kegelde. Bij de drinkpauze die al snel daarna volgde trakteerde Veenstra zijn ploeg dan ook op een ferme preek die wat weg had van de tirade die Frank de Boer ooit eens deed toen Ajax 0-5 voorstond op bezoek bij N.E.C.

Net na de drinkpauze was de focus weer wat teruggekeerd bij ASWH en besliste de ploeg van Veenstra (eigenlijk tegen de verhoudingen in) in de laatste 10 minuten van de wedstrijd en liep het zelfs nog uit naar een ruime 0-4 overwinning. Alle goals (2x vanuit een penalty) kwamen op naam van Wissel die zijn eerste goals voor zijn nieuwe ploeg aantekende. Bij een 0-4 stand zou je denken dat er geen vuiltje aan de lucht is, maar ongetwijfeld zal Veenstra niet blij zijn met wat zijn ploeg in (voornamelijk) de tweede helft heeft laten zien. ASWH gaat nu twee weken op vakantie en speelt op 1 augustus haar volgende oefenwedstrijd, thuis tegen FC Dordrecht.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..