donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead morst dure punten bij Helmond, MVV simpel langs Den Bosch,...

Go Ahead morst dure punten bij Helmond, MVV simpel langs Den Bosch, Fortuna verslaat Almere City

Niet Fortuna Sittard of FC Oss maar Jong Ajax is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De Amsterdamse beloften wonnen eenvoudig van Jong PSV. Go Ahead Eagles morste opnieuw hele dure punten, ditmaal op bezoek bij Helmond Sport. MVV had weinig moeite met FC Den Bosch.

Helmond Sport – Go Ahead 1-1
Zuur en frustrerend was de late gelijkmaker van Jordy Thomassen namens Helmond Sport. Helemaal omdat Go Ahead Eagles kort daarvoor de uitgelezen kans om het duel te beslissen middels de 0-2 had gemist. De Deventer ploeg was na een half uur aan de leiding gekomen via Leon de Kogel, maar zag Helmond sterker worden en steeds meer kansen krijgen. Uiteindelijk viel in blessuretijd de gelijkmaker. Voor Go Ahead Eagles begint de situatie nu toch wel zorgelijk te worden, omdat de formatie van Leon Vlemmings uit drie duels pas één punt bemachtigde.

MVV – FC Den Bosch 3-0
MVV mocht zich vooral aanrekenen dat het haar kansen maar summier benutte. Voordat Jonathan Okita na twintig minuten de 1-0 scoorde had MVV al de nodige kansen gehad. Het had evengoed weinig te duchten van FC Den Bosch, al werd het soms wat grimmig op het veld (zie video). Tien minuten voor tijd besliste een vrije trap van Joeri Schroijen op de paal, ingetikt door Pieter Nys het duel: 2-0. Attila Yildirim tekende kort voor het einde, zij het wat gelukkig, zelfs nog voor de 3-0.

Fortuna – Almere City 2-0
Fortuna Sittard koesterde Stefan Ashkovski. Met twee treffers hielp de Macedoniër, deze zomer toegevoegd aan de Limburgse selectie, de ploeg van coach Sunday Oliseh langs een pover Almere City FC. Zo’n tien minuten voor tijd maakten de Almeerders het duel weer spannend via Arsenio Valpoort, maar het was onvoldoende om het verlies te voorkomen.

FC Dordrecht – FC Emmen 2-2
Wat is er in de rust gebeurd bij FC Dordrecht? Zo matig als de ploeg van Gerard de Nooijer voor de pauze was, zo herboren kwamen de Schapekoppen na de pauze voor de dag. Op dat moment stond de thuisploeg wel met 0-1 achter door een treffer van Tim Siekman. Andreas Calcan en Robert Mutzers hielpen Dordt aan de leiding. Dat leek lange tijd voldoende voor de zege, tot Youri Loen zich achter een vrije trap schaarde en de bal heerlijk in de kruising knalde: 2-2.

Jong PSV – Jong Ajax 0-3
Geplaagd door vele afwezigen die met vertegenwoordigende nationale teams onderweg waren konden zowel Jong PSV als Jong Ajax niet in de sterkste formatie aantreden. Daardoor traden aan Eindhovense zijde onder meer Adam Maher en Elroy Room. Bij de Amsterdamse beloften onder meer Cassiera en Neres. Op de Herdgang ontrolde zich een tamelijk eenzijde wedstrijd, waarin Jong Ajax sterker was. Cassiera, Neres en debutant Flemming tekenden voor de 0-3 eindstand.


Jong FC Utrecht – Jong AZ 1-0

Gespeeld op het sportpark van IJsselmeervogels hielden de beloften van FC Utrecht en AZ elkaar in evenwicht. Een ongelukkig eigen doelpunt van Panteleimon Hatzidiakos na ruim een uur bracht Jong Utrecht op voorsprong en betekende tevens de eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD