zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead kan crisis niet bezweren, Jong Ajax eenvoudig langs FC Dordrecht

Go Ahead kan crisis niet bezweren, Jong Ajax eenvoudig langs FC Dordrecht

De sportieve crisis bij Go Ahead Eagles houdt aan. Tegen Jong FC Utrecht kwam de formatie van coach Leon Vlemmings niet verder dan een remise. Jong Ajax won eenvoudig van FC Dordrecht.

Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 0-0
Op de dag dat technisch manager Dennis Bekking van zijn taken werd ontheven, snakte Go Ahead Eagles naar een overwinning. De Deventer ploeg kwam echter niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de beloften van FC Utrecht. Voor rust kregen Givan Werkhoven en Stefano Beltrame kansen om Go Ahead de zo broodnodige voorsprong te schenken, maar zij zagen hun inzet niet doeltreffend zijn. Ook na de pauze was Beltrame de gevaarlijkste man aan Eagles-zijde, maar opnieuw wist hij niet te scoren. In de slotfase had Go Ahead het duel ook nog kunnen verliezen, maar Sonny Stevens voorkwam dat Nick Venema Jong FC Utrecht de winst bezorgde.

Jong Ajax – FC Dordrecht 3-0
FC Dordrecht trachtte met een compacte defensie en af en toe een uitbraak voor een verrassing te zorgen. De tactiek hield een half uur stand, maar toen was het Dennis Johnsen die Jong Ajax na een aardige dribbel op voorsprong schoot. Vlak voor de pauze liet ook Dordt zich enigszins zien. Halverwege de tweede helft verdubbelde Dani de Wit de marge door een voorzet van Johnsen tot doelpunt te promoveren. Dat was voor de ploeg van Gerard de Nooijer het signaal om meer risico te nemen, waardoor het ook dreigender werd. Het leverde onder meer een bal op de lat op, terwijl Terence Groothusen een grote kans kreeg om wat terug te doen namens Dordt. In blessuretijd maakte Che Nunnely er ook nog 3-0 van.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD