Volg ons

Eerste Divisie

Go Ahead Eagles niet langs tiental FC Den Bosch, Sparta nieuwe koploper en FC Twente wint in Leeuwarden

Go Ahead Eagles niet langs tiental FC Den Bosch, Sparta nieuwe koploper en FC Twente wint in Leeuwarden

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De ploeg won met duidelijke cijfers van Jong AZ (5-0) en zag concurrenten Go Ahead Eagles en FC Den Bosch in een onderling duel niet verder komen dan 0-0. In Deventer was FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen de absolute uitblinker. FC Twente boekte een fraaie zege bij SC Cambuur (0-1).

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch
Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de thuisploeg dat veelvuldig de aanval zocht en FC Den Bosch dat zich moest concentreren op het tegenhouden. De Brabanders kregen pas na 26 minuten de eerste echte mogelijkheid, de inzet van Beltrame werd echter gekeerd door een been van een Go Ahead-speler. De grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg, goed doorkoppen van Verheydt leverde een schotkans op voor Navratil. Zijn inzet werd echter op zeer fraaie wijze gestopt door doelman Wouter van der Steen. In de slotfase van de eerste helft was FC Den Bosch dichtbij een treffer, de inzet van Beltrame werd echter nu tegengehouden door Veldmate waardoor er na 45 minuten spelen een tussenstand van 0-0 op het scorebord stond. In de 56ste minuut moest FC Den Bosch verder met één man minder. Scheidsrechter Lindhout toonde Holla voor de tweede keer de gele kaart waardoor hij met rood moest vertrekken. Go Ahead Eagles ging vervolgens nog meer op jacht naar de openingstreffer, maar het vond veelvuldig de uitstekend keepende Van der Steen op hun pad.

Sparta – Jong AZ
De Rotterdammers kregen waar het vooraf op hoopte, een vroege openingstreffer. In de twaalfde minuut schoot Rayhi de 1-0 binnen, dit op aangeven van Breinburg. Nog voor de pauze wist Sparta de voorsprong uit te breiden en wederom was het Rayhi die trefzeker was (2-0). In de 64ste minuut werd het duel voortijdig beslist toen Bart Vriends de 3-0 aan liet tekenen. In de slotfase was Rayhi voor de derde keer trefzeker, nu vanaf de penaltystip en bepaalde Dervisoglu de eindstand op 5-0.

SC Cambuur – FC Twente
Na iets meer dan een uur spelen kwam FC Twente op voorsprong in Leeuwarden. Cantalpiedra kwam naar binnen en schoot raak (0-1). Deze treffer bleek na iets meer dan negentig minuten spelen goud waard voor de ploeg uit Enschede aangezien niemand het net van de tegenstander meer wist te vinden.

Almere City ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Jong Ajax. Het beloftenteam van FC Utrecht won thuis van FC Dordrecht (4-1) en FC OssHelmond Sport eindigde in 1-1.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie