Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Geurtsen koploper met Sparta Nijkerk: ‘Rond de winterstop kunnen wij de balans opmaken’

Geurtsen koploper met Sparta Nijkerk: ‘Rond de winterstop kunnen wij de balans opmaken’

Jerry Geurtsen wist zaterdag door een overwinning op de amateurs van Ajax (4-2) de koppositie in de Derde Divisie te heroveren met Sparta Nijkerk. De verdediger/middenvelder is vanzelfsprekend trots op de geleverde prestaties van de promovendus tot dusver in de competitie, maar naar zijn zeggen kan een doelstelling voor de rest van het seizoen pas bepaald worden na de winterstop.

Hechte groep
Sparta Nijkerk op nummer één in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal na acht speelrondes is iets wat niet al te veel volgers van deze competitie verwacht hadden. ,,De start van het seizoen is natuurlijk uitstekend. We weten dat wij veel kwaliteit in onze groep hebben en echt goed kunnen voetballen. Dat wij nu bovenaan staan met achttien punten uit zeven wedstrijden, daar hadden wij vooraf natuurlijk direct voor getekend. Wij spreken in de groep eigenlijk nog geen doelstelling uit voor de rest van het seizoen. Wij willen vooral steeds beter gaan voetballen en onze taken uitvoeren. Dan komen de punten vanzelf. Tegenstanders spelen op dit moment niet graag tegen ons en dat willen wij zo lang mogelijk volhouden. Er zit nog ontzettend veel rek in ons team. Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk willen wij zo lang mogelijk bovenin mee blijven doen. Rond de winterstop kunnen we waarschijnlijk de balans op gaan maken over hoe ver we kunnen komen in dit seizoen. Het is in ieder geval bij vlagen genieten om in dit team te spelen. Zowel binnen als buiten het veld zijn wij een hechte groep, dat helpt enorm bij ons proces waar we vorig seizoen mee gestart zijn”, aldus Geurtsen tegenover Voetbal247.

Voldoende kwaliteit
De speler van Sparta Nijkerk keek ook nog even terug op de recent gewonnen wedstrijd tegen Ajax. ,,Uiteindelijk een terechte overwinning, denk ik. Aan het begin van de wedstrijd kwamen ze er nog wel een paar keer goed door, dit omdat onze organisatie niet goed stond. Dat was ook de aanleiding van de 0-1, waar wij door persoonlijke fouten niet goed stonden. Wij raakten echter niet van slag en kregen daarna grip op de wedstrijd, dit doordat wij het tweede gedeelte van de eerste helft domineerden door goed te combineren en ons positiespel te spelen. We hebben in fases kunnen domineren, maar hadden niet altijd controle over de wedstrijd. Dit moet beter. Uiteindelijk gaven wij weer weinig kansen weg en dan weet je dat wij kwaliteit voldoende hebben om zelf kansen te kunnen creëren.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Geen gegevens gevonden

Geen gegevens gevonden

 

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Geen gegevens gevonden

Geen gegevens gevonden

Meer over Derde Divisie Zaterdag