Volg ons

Eerste Divisie

Geen winnaar bij FC Den Bosch – RKC, FC Dordrecht verslaat FC Eindhoven

Geen winnaar bij FC Den Bosch – RKC, FC Dordrecht verslaat FC Eindhoven

Voor FC Eindhoven dreigt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. Het verloor met 0-1 van FC Dordrecht. De Brabantse derby tussen FC Den Bosch en RKC eindigde zoals hij begon: 0-0.

FC Den Bosch – RKC Waalwijk
Beide elftallen waren al wat gehavend voor het duel, maar na negentig minuten waren beide trainers nog enkele spelers kwijt, want het duel eindigde in tien tegen negen. Na een uur spelen kreeg Jordy van der Winden direct rood wegens doorlopend op doelman Etienne Vaessen. In de slotfase echter zagen RKC’ers Serginho Greene (domme tweede gele kaart) en enkele minuten later Hans Mulder rood van scheidsrechter Van Herk na een opstootje. De grootste kansen van de wedstrijd waren vlak voor het eindsignaal te noteren, toen Sven Blummel de bal voorgaf maar Bart Biemans over schoot. Aan de overkant kreeg vervolgens Roland Bergkamp een prachtige kans, maar hij schoot in het zijnet.

FC Eindhoven – FC Dordrecht
FC Dordrecht greep al vroeg een voorsprong via Denis Mahmudov, die ontsnapte en koel bleef voor het doel. Naar mate het duel vorderde werd de thuisploeg gevaarlijker, maar Dordt had haar zaakjes defensief goed voor elkaar. Bij FC Eindhoven leek de afwezigheid van topscorer Mart Lieder zichtbaar. Aan de andere kant had Mahmudov, vooral voor rust meerdere kansen op nog een treffer, maar dat bleek te veel van het goede. In de slotfase kon ook Gustavo Hamer de 0-2 maken, maar ook hij miste.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie