zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGall: "Deur naar Kees altijd op een kier gehouden"

Gall: “Deur naar Kees altijd op een kier gehouden”

Spakenburg leed een ongelukkige 2-1 nederlaag bij Rijnsburgse Boys, dat twee bevliegingen van Jeffrey Jongeneelen koesterde en zo een goede uitgangspositie heeft voor de return. “Ik heb weer een echt team gezien”, prees trainer Joop Gall evengoed zijn elftal.

Niet groter dan mijn club

Veel aandacht ging rondom het duel uit naar de terugkeer van Kees Tol. De spits werd drie weken geleden door Gall naar het tweede elftal teruggezet, omdat de Volendammer volgens Gall een ongeïnspireerde houding zou hebben. Tegen Rijnsburg keerde hij plotseling weer terug op het wedstrijdformulier: “Ik ben niet groter dan de club en heb er geen moeite mee om mijn principes opzij te zetten”, stelde Gall na afloop monter. Maandag pakte hij de telefoon en vroeg de spits terug in de selectie voor het cruciale tweeluik om een plek in de Tweede Divisie: “En ik had het idee dat zijn voetbaltas al twee weken klaar stond en hij dolgraag weer terugkeerde bij de groep.”

Details verbeteren

“De laatste linie van Rijnsburg heeft moeite om te spelen met ruimte in de rug, dus daar dacht ik een lepe Kees Tol wel te kunnen gebruiken. Ik heb de deur naar Kees toe ook altijd op een kier gehouden.” Gall baalde dat de goede prestatie van zijn team teniet werd gedaan door onachtzaam verdedigen: “Nu is het zaak om de details te verbeteren, want die zijn beslissend. We moeten meedogenlozer zijn in de eigen zestien.” Of zaterdag in de return gebruik gemaakt van de geblesseerd uitgevallen Kelvin Maynard betwijfelt de coach: “We moeten eerst de schade bekijken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD