Volg ons
magreb90-2016-2017

Derde Divisie Zondag

Gaat bizarre opmars Magreb’90 een periodetitel opleveren?

Gaat bizarre opmars Magreb’90 een periodetitel opleveren?

Als je een nieuwe periode opent met een 2-11-thuisnederlaag, dan sta je vier duels later toch niet bovenaan in de periodestand? Magreb’90 is wel in deze opmerkelijke groeicurve geslaagd. De Utrechtse ploeg is van gedoodverfde degradatiekandidaat pardoes een serieuze uitdager geworden van een plaats in de play-offs voor promotie.

Van soap naar sprookje?

Het seizoen van Magreb’90 had lange tijd veel weg van een soap. De trainers gingen sneller dan ze kwamen, de nederlagen werden steeds groter en even leek het erop dat de Utrechtse club zelfs voortijdig de stekker eruit zou trekken. De club zou zich vrijwillig willen laten afzakken naar de Hoofdklasse en daarop stapte Aart-Jan van Boksel voor de tweede keer in een seizoen tijd op. Er zouden geen spelers meer zijn, omdat ze reiskosten niet eens vergoed konden worden. Jamal Yahiaoui werd aangesteld die zelf net na een eveneens bizarre soap bij FC Breukelen was ontslagen en volgde onder meer de onthutsende 2-11-nederlaag tegen Westlandia.

Zes duels op rij gewonnen

Wat volgde waren zes wedstrijden die op rij werden gewonnen. Bij Jong FC Den Bosch en Be Quick 1887 ging dat nog redelijk moeizaam, de laatste duels leverden klinkende cijfers op. Jong De Graafschap, OFC, Dongen en JVC Cuijk werden verslagen met een totaal doelsaldo van 13-0. Vier van die zes duels vielen onder de Derde Periode en zo staat Magreb’90 samen met Westlandia en De Dijk bovenaan de periodestand. De nummers één en twee van de Derde Divisie Zondag hebben al een periodetitel op zak, waardoor Magreb’90 op pole-position staat. De achtervolgers staan echter nog wel dichtbij. Het halen van de play-offs zou echter wel een uniek sprookje opleveren. Duels tegen HSC’21, Hercules, Juliana’31, HBS, OJC Rosmalen en De Dijk staan nog op het menu voor de periode.

Stand Derde Periode

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

PlaatsClubWedsPuntenDoelsaldo
1.Westlandia *51224-8
2.De Dijk *51212-5
3.Magreb’9051215-12
4.Quick’205109-3
5.Hercules5107-3
6.JVC Cuijk5109-6
7.Dongen597-8
Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag