dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGaat bizarre opmars Magreb'90 een periodetitel opleveren?

Gaat bizarre opmars Magreb’90 een periodetitel opleveren?

Als je een nieuwe periode opent met een 2-11-thuisnederlaag, dan sta je vier duels later toch niet bovenaan in de periodestand? Magreb’90 is wel in deze opmerkelijke groeicurve geslaagd. De Utrechtse ploeg is van gedoodverfde degradatiekandidaat pardoes een serieuze uitdager geworden van een plaats in de play-offs voor promotie.

Van soap naar sprookje?

Het seizoen van Magreb’90 had lange tijd veel weg van een soap. De trainers gingen sneller dan ze kwamen, de nederlagen werden steeds groter en even leek het erop dat de Utrechtse club zelfs voortijdig de stekker eruit zou trekken. De club zou zich vrijwillig willen laten afzakken naar de Hoofdklasse en daarop stapte Aart-Jan van Boksel voor de tweede keer in een seizoen tijd op. Er zouden geen spelers meer zijn, omdat ze reiskosten niet eens vergoed konden worden. Jamal Yahiaoui werd aangesteld die zelf net na een eveneens bizarre soap bij FC Breukelen was ontslagen en volgde onder meer de onthutsende 2-11-nederlaag tegen Westlandia.

Zes duels op rij gewonnen

Wat volgde waren zes wedstrijden die op rij werden gewonnen. Bij Jong FC Den Bosch en Be Quick 1887 ging dat nog redelijk moeizaam, de laatste duels leverden klinkende cijfers op. Jong De Graafschap, OFC, Dongen en JVC Cuijk werden verslagen met een totaal doelsaldo van 13-0. Vier van die zes duels vielen onder de Derde Periode en zo staat Magreb’90 samen met Westlandia en De Dijk bovenaan de periodestand. De nummers één en twee van de Derde Divisie Zondag hebben al een periodetitel op zak, waardoor Magreb’90 op pole-position staat. De achtervolgers staan echter nog wel dichtbij. Het halen van de play-offs zou echter wel een uniek sprookje opleveren. Duels tegen HSC’21, Hercules, Juliana’31, HBS, OJC Rosmalen en De Dijk staan nog op het menu voor de periode.

Stand Derde Periode

PlaatsClubWedsPuntenDoelsaldo
1.Westlandia *51224-8
2.De Dijk *51212-5
3.Magreb’9051215-12
4.Quick’205109-3
5.Hercules5107-3
6.JVC Cuijk5109-6
7.Dongen597-8

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD