Volg ons

Tweede Divisie

Fraaie comeback Koninklijke HFC tegen AFC

Fraaie comeback Koninklijke HFC tegen AFC

De zegereeks van AFC is gestuit door Koninklijke HFC. De Haarlemmers realiseerden een fraaie comeback en kantelden een 0-1 ruststand naar een 3-1 zege.

Amateurklassieker
Het duel tussen de twee traditieclubs werd vooraf bestempeld tot dé amateurklassieker, gezien de rijke historie van beide verenigingen. Vooraf prikkelde HFC haar tegenstander door fijntjes op te merken dat de Amsterdammers, zo was eens te lezen in De Telegraaf, het treffen in Haarlem in de kleedkamer op Goed Genoeg hadden bestemd met één waarin winst ‘te doen’ moest zijn: ,,Nu blijkt er bij AFC een lijstje in de kleedkamer te hangen met wedstrijden ingedeeld in groepen van 4. Op dit lijstje heeft men aangegeven hoeveel punten er per blok van 4 wedstrijden behaald gaat worden volgens de kenners aldaar. Het lijstje geeft bijvoorbeeld aan dat AFC de 3 punten tegen HFC gaat wegkapen aanstaande zaterdag. Het lijkt mij niet mogelijk om ons eerste meer te motiveren dan bovenstaand lijstje met de bijbehorende voorspelling”, was te lezen in de vooruitblik op de website van de Haarlemmers.

Voorsprong
Koninklijke HFC zette vorige week een belangrijke stap naar definitieve handhaving door met 1-4 te winnen bij Achilles ’29. AFC boekte eveneens een zege, zij het een gelukkige op stadgenoot en concurrent in de strijd om degradatie De Dijk. In Haarlem voltrok zich een eerste helft die aanvankelijk gelijk opging. Na een kwartier opende Matthijs Jesse de score met een fraai schot in de kruising: 0-1. Vlak voor rust kreeg Milan Hoek bovendien een grote kans op verdubbeling van de marge, maar miste net.

Comeback
HFC-coach Ted Verdonkschot greep in de rust in met een driedubbele wissel. Dat leek effect te resulteren, want al na een minuut maakte Kevin Sterling de 1-1. Luttele minuten later namen de Haarlemmers zelfs de leiding via een strafschop, benut door Gertjan Tamerus. Een minuut later werd het zelfs 3-1 via Van Soest en stond de wedstrijd echt op zijn kop. AFC probeerde nog wel een offensief te ontketenen, maar een verandering in de stand leverde dat niet op.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie