woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlEerste DivisieJupiler LeagueFortuna Sittard wint duel der stuntploegen ruim van FC Oss, MVV en...

Fortuna Sittard wint duel der stuntploegen ruim van FC Oss, MVV en RKC spelen bloedeloos gelijk

Op voorhand was de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Oss interessant. Beide ploegen presteren verrassend goed in de Jupiler League. In Sittard won de Limburgse thuisploeg het duel der stuntploegen van de Noord-Brabantse uitploeg: 4-0. RKC Waalwijk kan ieder punt goed gebruiken om weg te komen onderin, de uitploeg speelde in Zuid-Limburg gelijk tegen MVV: 0-0.

Fortuna Sittard – FC Oss

Fortuna Sittard was de hele wedstrijd dominant, maar liep pas na rust uit tegen FC Oss. De nummer drie van de ranglijst scoorde vlak na de pauze via Lisandro Semedo, maar daarmee was de ploeg nog niet direct los. Pas twintig minuten voor tijd maakte Stefan Askovski de 2-0. Daarna kwam de formatie van trainer Sunday Oliseh op stoom en maakte Finn Stokkers en Djibril Dianessy de 3-0 en 4-0. Door de ruime zege blijft Fortuna Sittard in de top drie, op de voet gevolgd door Telstar. Beide clubs hebben 23 punten uit 12 wedstrijden. FC Oss staat met vier punten achterstand op Fortuna op de zevende plaats.

MVV – RKC Waalwijk 

In een wedstrijd zonder grote kansen, maar met veel strijd hielden MVV en RKC allebei een punt over aan het duel in Limburg. Voor MVV waarschijnlijk een teleurstelling, want die ploeg staat in de middenmoot. De Waalwijkse uitploeg staat met negen punten op de achttiende plaats. Dolgan Golpek schoot na ongeveer een uur spelen op de lat voor RKC, MVV kreeg in de slotfase een kans via Jonathan Okita. Zijn schot ging over.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD