dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFortuna Sittard blijft door grote zege op Telstar in het spoor van...

Fortuna Sittard blijft door grote zege op Telstar in het spoor van winnend Jong Ajax

Fortuna Sittard blijft uitstekend presteren in de Jupiler League. In de zevende speelronde was de Limburgse formatie te sterk voor Telstar (0-6) waardoor het nu terug te vinden is op de tweede plaats. Het beloftenteam van Ajax blijft koploper, de Amsterdammers wisten drie punten te pakken in Brabant tegen FC Oss (0-3).

Telstar – Fortuna Sittard
De ploegen mochten na vijfenveertig minuten spelen de kleedkamers opzoeken met een stand van 0-0. In de tweede helft was er meer te beleven voor de supporters, vooral voor die de reis vanuit Limburg naar Velsen hadden gemaakt. In de 59ste minuut was het aanvoerder en jeugdinternational Per Schuurs die de bal in de kruising wist te jagen (0-1). Drie minuten later wist Fortuna Sittard de voorsprong te vergroten.

Een aanval door het midden resulteerde in een treffer van invaller Andre Vidigal die doelman Rody de Boer wist te passeren (0-2). Met de tweede treffer was de honger van Fortuna Sittard nog steeds niet gestild, men bleef jagen op meer doelpunten. Wessel Dammers was verantwoordelijk voor de 0-3, dit nadat hij de bal met het hoofd in het net van de tegenstander deponeerde. In het vervolg van de wedstrijd wist de uitspelende formatie nog eens drie treffers te produceren. Vidigal was verantwoordelijk voor de 0-4 en 0-6 en Finn Stokkers maakte het vijfde doelpunt voor de Limburgers.

FC Oss – Jong Ajax
Jong Ajax, dat de wedstrijd begon met onder andere Daley Sinkgraven en Mateo Cassiera in de basis, kwam flitsend uit de startblokken. Na acht minuten spelen stond er al een tusstenstand van 0-2 op het scorebord in Oss. Dit door doelpunten van Dani de Wit en de voornoemde Cassierra. Nog voor het rustsignaal werd het duel voortijdig beslist. Noussair Mazraoui knikte stijlvol binnen na een goed genomen hoekschop (0-3). In de tweede helft wist geen van de ploegen meer het net van de tegenstander te vinden waardoor de ruststand ook de eindstand bleek te zijn. Door de zege blijft Jong Ajax lijstaanvoerder van de Jupiler League.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD