Volg ons

De Graafschap

FC Emmen raakt koppositie in derde periode kwijt, FC Dordrecht verrast De Graafschap

FC Emmen raakt koppositie in derde periode kwijt, FC Dordrecht verrast De Graafschap

FC Emmen ging vrijdagavond in eigen huis onderuit tegen Jong AZ (0-2), door de nederlaag moest de thuisploeg de koppositie in de strijd om de derde periodetitel afstaan aan FC Dordrecht. Laatstgenoemde ploeg wist De Graafschap in Doetinchem te verrassen (0-1).

Dat voetbal niet altijd eerlijk is werd vrijdag in Emmen maar weer eens bewezen. FC Emmen was bijna de hele wedstrijd te vinden op de speelhelft van de tegenstander, maar het wist het net van de tegenstander niet te vinden. In de slotfase van de wedstrijd werd de score geopend, maar dan wel in het voordeel van de talenten uit Alkmaar. Eerst passeerde Gersom Klok zijn eigen doelman en later bepaalde Duin de eindstand op 0-2 vanaf de penaltystip. De strafschop werd toegekend na een overtreding van de voornoemde Klok.

De Graafschap – FC Dordrecht
De Graafschap kwam uitstekend uit de startblokken tegen FC Dordrecht, na drie minuten spelen kreeg Mark Diemers de eerste mogelijkheid om de score te openen. Hij slaagde daar net niet in want zijn inzet verdween net naast het doel van de tegenstander. Twee minuten later was het wel raak, maar de treffer van Serrarens werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na iets meer dan een kwartier spelen werd de druk van de thuisploeg minder en was het Mutzers die het eerste speldenprikje uit kon delen, het was niet nodig voor Bednarek om echt in actie te komen want de bal verdween naast de paal. In de eerste helft had De Graafschap het betere van het spel, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken.

In de 51ste minuut werd een schot van Abena van de lijn gehaald door Breedijk, dit volgens de supporters van De Graafschap met de hand. De dienstdoende scheidsrechter Gözübüyük zag er echter niet in en liet doorspelen. Tien minuten later ging de bal wel op de stip, maar dan wel in het voordeel van FC Dordrecht. Mahmudov wist het buitenkansje te verzilveren waardoor de stand van 0-1 op het scorebord verscheen. Na de openingstreffer kregen beiden ploegen nog meerdere mogelijkheden om tot score te komen, maar men slaagde daar niet in waardoor FC Dordrecht de Achterhoek kon verlaten met drie punten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over De Graafschap