Volg ons

Eerste Divisie

FC Dordrecht pakt derde periodetitel na zege op RKC, FC Emmen wint in Oss

FC Dordrecht pakt derde periodetitel na zege op RKC, FC Emmen wint in Oss

FC Dordrecht wist maandagavond in het eigen onderkomen beslag te leggen op de derde periodetitel. De ploeg won van RKC Waalwijk door een treffer van Denis Mahmudov (1-0).  FC Emmen was te sterk in Oss voor de plaatselijke FC (2-3).

FC Dordrecht – RKC Waalwijk
De thuisploeg wist voor de wedstrijd dat een overwinning op RKC Waalwijk voldoende was om beslag te leggen op de periodetitel. Dit bleek echter niet al te eenvoudig te zijn. Pas in de 68ste minuut werd de score geopend en kon een start gemaakt worden met het feest in Dordrecht. Denis Mahmudov wist een goed uitgevoerde counter af te ronden (1-0). In de blessuretijd ontstond er ruzie in het strafschopgebied van FC Dordrecht. Dit nadat de doelman van RKC mee naar voren was gegaan en met een omhaal een tegenstander van de thuisploeg raakte. De onenigheid werd vervolgens snel gesust waardoor er direct na het laatste fluitsignaal echt feest gevierd kon worden in Dordrecht.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

FC Oss – FC Emmen
De uitspelende vereniging kwam snel op voorsprong in Oss. Mario Bilate wist na een fraaie actie doelman Mous te passeren (0-1). Twee minuten later was het echter al weer gelijk, een lob van Fatih Kamaci betekende de 1-1. FC Oss kreeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar men was niet echt gelukkig in de afronding. FC Emmen wist daarvan te profiteren en was wel trefzeker in de 32ste minuut, Bijlsma was de doelpuntenmaker (1-2). Vijf minuten later kreeg de thuisploeg loon naar werken, Van der Venne wist ook met een lob doelman Telgenkamp te passeren die wederom niet helemaal vrijuit ging (2-2). In de tweede helft ging FC Emmen op jacht naar de broodnodige zege waardoor het zich kon blijven houden op het winnen van de derde periodetitel. In de 67ste minuut kreeg het vanaf de penaltystip waar het zo op hoopte, een treffer. Als doelpuntenmaker werd Cas peters op het wedstrijdformulier gezet (2-3).

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie