Volg ons

Eerste Divisie

FC Den Bosch pakt tweede periodetitel na grote zege op FC Dordrecht en driepunter FC Twente in Maastricht

FC Den Bosch pakt tweede periodetitel na grote zege op FC Dordrecht en driepunter FC Twente in Maastricht

FC Den Bosch is er zondag in geslaagd om beslag te leggen op de tweede periodetitel. De lijstaanvoerder van de Eerste Divisie was veel te sterk in Dordrecht voor de plaatselijke FC (2-6). FC Twente deed ook goede zaken in de strijd om het kampioenschap, door de 0-2 zege op MVV blijft het nadrukkelijk in het spoor van de kersverse periodewinnaar. 

FC Dordrecht – FC Den Bosch
De koploper van de Eerste Divisie kende een uitstekende start in Dordrecht. Met enig fortuin kwam het na elf minuten spelen aan de leiding. Een kopbal van Leo Väisänen werd nog aangeraakt door een speler van FC Dordrecht waardoor de bal in het net verdween (0-1). Enigszins verrassend kwam de thuisploeg nog voor de pauze op gelijke hoogte. De voorzet van Cijntje kwam voor de voeten van Renny Piers Smith die de bal binnen schoot (1-1). Vroeg in de tweede helft kwam FC Den Bosch op voorsprong, maar ook nu had men de hulp van de tegenstander nodig. Daniel Btreedijk raakte de bal verkeerd en zag de bal achter zijn eigen doelman verdwijnen (1-2). Niet veel later leek de wedstrijd al beslist te zijn toen FC Den Bosch de 1-3 op het scorebord wist te zetten. Stankov verspeelde de bal op eigen helft en de daaropvolgende aanval werd afgerond door Julian Marchioni. In de 61ste minuut wist FC Den Bosch de marge te vergroten. Väisänen schoot de 1-4 binnen. FC Den Bosch nam geen gas terug en won uiteindelijk met  2-6 door doelpunten van Danny Verbeek, Stankov (eigen doelpunt) en Cijntje (FC Dordrecht).

MVV – FC Twente
De ploeg uit Maastricht leek de controle over de wedstrijd te hebben, maar kreeg in de 39ste minuut het deksel op de neus. Shermar schoot de bal per ongeluk tegen Zekhnini aan waarna deze achter de doelman van MVV terecht kwam (0-1). In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde Brama de voorsprong van FC Twente met een bal in de kruising (0-2).

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie