woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFC Kon HFC-revelatie Roy Castien: 'Wie had dit twee maanden geleden gedacht?'

[EXCLUSIEF] Kon HFC-revelatie Roy Castien: ‘Wie had dit twee maanden geleden gedacht?’

Hij is zonder twijfel dé revelatie van het huidige Tweede Divisie-seizoen: Roy Castien. Pas 20 jaar oud, maar met negen treffers van onschatbare waarde voor Koninklijke HFC. Voetbal247.nl sprak met hem over zijn opvallende prestaties én zijn toekomst.

Perfect draaiend elftal

,,Alles valt nu goed”, glundert de smaakmaker van de Haarlemmers. ,,Dat komt ook door het team waarin ik speel. Met Kevin de Visser en Michael Timisela heb ik twee super controleurs achter me staan, terwijl ik Gertjan Tamerus altijd kan aanspelen in de spits. Dat is heerlijk voetballen.” Anderhalf jaar geleden keerde de middenvelder terug van ADO Den Haag, waar een blessure aan zijn middenvoetsbeentje hem parten speelde.

Overwoog te vertrekken
,,Ook vorig seizoen speelde ik naar mijn zin eigenlijk te weinig in het eerste”, vertelt Castien eerlijk tegenover deze website. ,,Er zijn best momenten geweest waarop het door m’n hoofd schoot om te vertrekken, maar tegelijk wist ik dat ik het niveau aan kon en was ik vastbesloten om mijn kans te grijpen en het te laten zien.”

Doorbraak
In de voorbereiding op het huidige seizoen leek zijn doorbraak eindelijk aanstaande: ,,Ik speelde alles, tot ik een lichte liesblessure opliep en toch weer op de bank belandde. In de eerste twee competitieduels kreeg ik nauwelijks minuten, pas vanaf de derde wedstrijd mocht ik het laten zien. Sindsdien ben ik niet meer uit het team verdwenen en gaat het super. Wie had dat een maand of twee geleden gedacht?”

Interesse uit de Eredivisie
De prestaties van Castien zijn ook andere clubs niet ontgaan: ,,Er hebben al meerdere clubs uit de Eredivisie en Jupiler League gebeld en ik heb begrepen dat er verschillende scouts mijn wedstrijden volgen. Concreet is het nog niet, maar als het aan mij ligt, zou ik graag volgend seizoen voor mijn kans willen gaan in het profvoetbal.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD