zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagErvaren doelman en aanvaller vertrekken in de zomer bij Sparta Nijkerk

Ervaren doelman en aanvaller vertrekken in de zomer bij Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk wist tot op heden al achttien spelers vast te leggen voor het seizoen 2021/2022. De club uit de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal neemt daarentegen ook afscheid van twee spelers. Gino Coutinho en Maurits de Baar sluiten komende zomer de deur bij de vereniging uit Nijkerk, zo meldt de vereniging op de officiële website. 

De 38-jarige Coutinho werd bij de start van het voorgaande seizoen door Sparta Nijkerk toegevoegd aan de selectie toen bleek dat doelman Manuel Hoogewoning af moest haken met een ernstige blessure. De club kan nu weer een beroep doen op laatstgenoemde waardoor een langer verblijf van de ervaren doelman niet meer noodzakelijk was. Coutinho, die tien jeugdinterland speelde voor Oranje, kwam in het betaalde voetbal onder andere uit voor PSV, FC Den Bosch, NAC, Vitesse, ADO Den Haag, Excelsior, AZ en NEC.

De Baar (23) speelde sinds medio 2019 voor Sparta Nijkerk. Eerder was hij actief voor USV Elinkwijk, RKC Waalwijk, FC Lienden en USV Hercules.  Sparta Nijkerk wist met de volgende spelers een overeenkomst te bereiken over een langer verblijf op De Ebbenhorst: Manuel Hoogewoning, Jesse van Nieuwkerk, Rick van de Brink, Dylan Timber, Mike Ahrens. Sam Krant, Wouter Beukers en Thomas van’t Land.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD