dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkEric Meijers: 'Dit is het Spakenburg wat ik wekelijks wil zien'

Eric Meijers: ‘Dit is het Spakenburg wat ik wekelijks wil zien’

De late 2-3 dreunde nog na bij Eric Meijers, toen hij zich bij de diverse media meldde voor zijn nabeschouwing. Spakenburg had gedurende de wedstrijd meerdere kansen op een beslissing in eigen voordeel laten liggen, had over de gehele wedstrijd bekeken minimaal recht op een punt, maar zag in de laatste seconden alles uit de handen glippen. Ondanks de zure nederlaag zag Meijers vooral positieve zaken bij zijn ploeg. ,,Dit is het Spakenburg wat ik wekelijks wil zien.”

,,Het was een aantrekkelijke wedstrijd, waarin beide ploegen speelden om te winnen,” opent Meijers zijn verhaal tegen Voetbal247.nl. ,,Gezien de kansen had het ook zomaar 7-5 kunnen worden. Dat het kwartje voor ons de verkeerde kant uit valt is wel erg zuur. Vorig seizoen waren wij de gelukkigste in de wedstrijd tegen Katwijk. Dit seizoen is het andersom.” Dat Katwijk dit keer aan de goede kant van de score eindigde, heeft volgens Meijers mede te maken met de seizoenstart. ,,Katwijk begint met zes uit twee aan deze wedstrijd, wij met één uit twee. Dat was voor hen wel een psychologisch voordeel,” stelt hij.

,,Wij hebben een lastige voorbereiding gedraaid, mede doordat we wat coronagevallen hadden. Daardoor waren we eigenlijk niet volledig klaar voor de start van de competitie.” Met slechts één punt uit de eerste drie wedstrijden is de start van de Blauwen ook teleurstellend te noemen. De manier waarop Katwijk werd bestreden stemde Meijers echter wel tevreden. ,,Dit is de eerste keer dat ik mijn ploeg echt goed heb zien spelen. Helaas ontbrak het voorin aan rendement en achterin aan een stukje moordenaarsgedrag. Die 2-2 mag nooit op zo’n manier vallen, daar moeten we veel sneller aan de noodrem trekken en een overtreding maken. Nu kregen we een slotfase waarin het beide kanten uit kan vallen en wij het deksel op de neus kregen.”

Ondanks het gemis aan bloemen had Meijers vooral complimenten over voor zijn ploeg. ,,Dit is het Spakenburg wat ik wekelijks wil zien,” verklaarde hij. ,,Ik heb ook net in de kleedkamer gezegd dat als wij elke week hetzelfde kunnen brengen als wat wij vandaag tegen Katwijk hebben laten zien de punten vanzelf komen. Dit is ook het niveau wat ik verwacht van deze ploeg.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD