Volg ons

De Graafschap

Eredivisie lonkt voor Fortuna Sittard na zege op Go Ahead en nederlaag van NEC

Eredivisie lonkt voor Fortuna Sittard na zege op Go Ahead en nederlaag van NEC

Fortuna Sittard lijkt hard op weg te zijn naar de Eredivisie. De Limburgse formatie won de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-1) en zag concurrent NEC in Amsterdam verliezen van Jong Ajax (2-0). De Graafschap won in een doelpuntrijk duel in en van Eindhoven (2-4).

Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard
De Limburgers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong in Deventer. Aanvoerder Perr Schuurs knikte de bal vanuit een corner binnen (0-1). Go Ahead Eagles probeerde alles om de gelijkmaker te produceren, maar Fortuna Sittard kreeg de betere kansen om de voorsprong uit te breiden. In de tweede helft leek Go Ahead naast Fortuna te komen, maar de kopbal van Jeff Stans belandde op de lat en niet in het doel van de tegenstander. Go Ahead Eagles kreeg nog enkele mogelijkheden, maar Fortuna Sittard wist de nul te houden en de drie broodnodige punten over de streep te trekken.

Jong Ajax – NEC
De Nijmegenaren kwamen sterk uit de startblokken en de eerste kansen waren dan ook voor de gasten. Tegen de verhouding in kwam Jong Ajax echter na zeven minuten op voorsprong. Na een geweldige actie van Johnsen lag het open achterin bij NEC waarna Pasquali de bal binnen kon tikken (1-0). NEC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en bleef de betere ploeg op het veld. In de negentiende minuut kwam de hoop op een overwinning in Amsterdam nog verder onder druk te staan. Cassierra kon door de defensie lopen van NEC en was verantwoordelijk voor de 2-0.  In de veertigste minuut leek de ploeg van Pepijn Lijnders terug te komen in de wedstrijd, maar de kopbal van Braken verdween naast de verkeerde kant van de paal. Nog voor de pauze was de zeer sterk spelende Johnsen dichtbij de derde Amsterdamse treffer, maar dat wist Frank Sturing te voorkomen.

De beginfase van de tweede helft was voor Jong Ajax. De uitspelende ploeg zat na de pauze overduidelijk minder goed in de wedstrijd dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. NEC wist de achterstand dan ook niet meer te verkleinen en moest het veld verlaten met een nederlaag tegen het beloftenteam uit Amsterdam.

FC Eindhoven – De Graafschap
In de achtste minuut kwam De Graafschap op voorsprong door Daryl van Mieghem (0-1), dit na geknoei achterin bij FC Eindhoven. Zeven minuten later was het weer raak, El Jebli was de maker van de tweede treffer in het voordeel van de gasten (0-2). Waar De Graafschap op weg leek naar een eenvoudige overwinning bleek niets minder waar te zijn. In de 27ste minuut stond de stand van 2-2 op het scorebord, dit na treffers van Swinnen en Kabangu. Nog voor de pauze stelde De Graafschap orde op zaken, de ploeg ging met een 2-3 voorsprong de kleedkamer in na een doelpunt van Serrarens. Laatstgenoemde was in de laatste minuut van de officiële speeltijd ook verantwoordelijk voor de eindstand (2-4).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over De Graafschap