Volg ons

Eerste Divisie

Engels wederom belangrijk voor winnend Roda JC, puntendeling bij Telstar tegen Helmond Sport en zeges voor Volendam en RKC

Engels wederom belangrijk voor winnend Roda JC, puntendeling bij Telstar tegen Helmond Sport en zeges voor Volendam en RKC

Roda JC won de op papier zeer lastige thuiswedstrijd tegen Roda JC (3-1). Belangrijke man aan de zijde van de winnde formatie was Mario Engels die tekende voor twee treffers. FC Volendam won de uitwedstrijd tegen Almere City (0-2) en RKC Waalwijk was te sterk voor TOP Oss (1-2). Telstar tegen Helmond Sport eindigde in 1-1.

Roda JC – Go Ahead Eagles
In de twaalfde minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld werd fraai binnen gewerkt door Mitchel Keulen (1-0). Lang kon Roda JC echter niet genieten van de voorsprong. Acht minuten na de openingstreffer kwamen de gasten weer langszij. Een mooie voorzet vanaf de linkerkant werd goed afgerond door Navratil (1-1). De twee ploegen leken de rust in te gaan met een gelijke stand, maar niets was minder waar. Op aangeven van Remans wist Mario Engels zijn ploeg alsnog op voorsprong te zetten in de eerste helft (2-1). In de blessuretijd bepaalde Engels de eindstand op 3-1 in het voordeel van Roda JC.

Almere City – FC Volendam
Na 68 minuten spelen was daar dan eindelijk de eerste treffer van de middag in Almere. Dit echter niet voor de thuisploeg. Een mooie actie van Deul en de daaropvolgende assist betekende een mooie kans voor Kevin Visser. Laatstgenoemde wist daarna af te ronden (0-1). Met nog iets meer dan een kwartier op de klok verdubbelde Nick Doodeman de voorsprong voor FC Volendam. Zijn hoekschop vloog direct het doel in (0-2).

TOP Oss – RKC Waalwijk
In de 55ste minuut besloot de scheidsrechter een penalty toe te kennen aan de thuisploeg. Televisiebeelden wezen echter uit dat het op zijn zachts gezegd een vreemde beslissing was van de arbiter. Dogan, de man op wie de vermeende overtreding gemaakt werd, ging zelf achter de bal staan en passeerde de veroorzaker Vaessen (1-0). In de 62ste minuut ging de bal weer op de stip, nu in het voordeel van RKC Waalwijk. Hier was minder twijfel over dan de voornoemde strafschop. Hansson passeerde vanaf de penaltystip doelman Olij (1-1). Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd kopte Dylan Seys zijn ploeg RKC Waalwijk alsnog naar de overwinning (1-2).

Telstar – Helmond Sport
De Brabanders kwamen na 21 minuten spelen aan de leiding, Richelor Sprangers werd goed weggestuurd en kwam vervolgens één op één te staan met de doelman van Telstar, hij wist fraai af te ronden (0-1). Net voor het einde van de wedstrijd wist Telstar alsnog gelijk te maken. Senne Lynen werd op het wedstrijdformulier gezet als doelpuntenmaker.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie