woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieEfficiënt Spakenburg neemt koppositie over, DVS'33 in slotfase kopje onder

Efficiënt Spakenburg neemt koppositie over, DVS’33 in slotfase kopje onder

Spakenburg heeft de koppositie overgenomen in de Derde Divisie na een knappe 3-0 overwinning bij Quick Boys en het puntverlies van VVOG. De Spakenburgers toonden zich vooral effectiever dan de Katwijkers. Jong FC Groningen pakte in extremis de drie punten tegen DVS’33. Jong Almere City had de koppositie kunnen grijpen, maar gaf tegen Jong FC Twente in de slotminuut een 1-0 voorsprong uit handen.

Quick Boys – Spakenburg 0-3
De amateurklassieker in Katwijk werd met ruime cijfers gewonnen door Spakenburg, dat vooral een stuk effectiever was dan Quick Boys. Het initiatief lag vrijwel de gehele wedstrijd bij de thuisclub, die ook kansen kreeg. Met name Teijsse was een paar keer dicht bij een doelpunt. Spakenburg sloeg wel ongenadig toe, het was Bert Steltenpool die tot twee keer toe de trekker overhaalde. Na een half uur zette hij de bezoekers op voorsprong na goed voorbereidend werk van Waalkens en na ruim een uur verdubbelde hij uit een hoekschop de marge. Dat was een klap voor Quick Boys, dat een minuut daarvoor via Yordi Teijsse nog de lat had geraakt. In de 72e minuut besliste Kees Tol (foto) het duel definitief in het voordeel van Spakenburg.

Jong FC Groningen – DVS’33 3-2
In een kletsnat Groningen hebben de beloften van FC Groningen in de slotfase de volle buit gepakt tegen DVS’33. Na een sterke start van de thuisclub, kwam de wedstrijd na een kwartier beter in balans. Het duurde tot kort na rust voordat de score werd geopend. Met een machtig afstandsschot zette Tom van de Looi Groningen op voorsprong. Nadat de thuisclub een grote kans op 2-0 had gemist, leek DVS’33 het duel te kantelen. Binnen tien minuten tekende Mike Ahrens vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker en zette invaller Benjamin Roemeon de Ermeloërs op voorsprong. De wedstrijd was weer in balans, nadat ook FC Groningen een strafschop kreeg. Die werd in eerste instantie gemist, maar Kasper Oldenburger schoot in de rebound alsnog raak. In de slotminuut bezorgde Marijn Ploem voor een kater bij DVS’33 door koppend de beslissing te forceren.

Jong FC Twente – Jong Almere City 1-1
Een doelpunt in de slotminuut voorkwam dat Almere City al na een uur de koppositie van Spakenburg weer overnam. De Almeerders leken na een later treffer van Kenneth Aninkora op rozen te zitten op Sportpark de Waarbeek in Hengelo, maar Jonatan Frimann zette redde op het nippertje toch nog een punt voor FC Twente.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD