Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: Sparta ten onder bij Jong Ajax, FC Volendam wint vissersderby van Telstar

Eerste Divisie: Sparta ten onder bij Jong Ajax, FC Volendam wint vissersderby van Telstar

Sparta heeft duur puntenverlies opgelopen op bezoek bij Jong Ajax. FC Volendam en Telstar vermaakten het publiek, maar de punten bleven bij het Andere Oranje. TOP Oss toonde zich het meest effectief op bezoek bij FC Dordrecht en Helmond Sport tankte vertrouwen en punten tegen het onmachtige Jong FC Utrecht.

Sparta had het lastig op de Toekomst tegen Jong Ajax. De Amsterdamse beloften waren in de beginfase al dreigend en zagen Dani de Wit na twintig minuten de 1-0 maken. Sparta stelde er weinig tegenover. De na ruim een half uur ingevallen Halil Dervisoglu kreeg voor rust de grootste kans voor de ploeg van Henk Fraser. Ook na de pauze ging het moeizaam met Sparta, waar topschutter Lars Veldwijk na ruim een uur geen rendement kon halen uit een lange pass van Adil Auassar. Ook Ajax liet zich niet onbetuigd: Kaj Sierhuis vond echter doelman Roy Kortsmit op zijn weg. Een kwartier voor tijd viel de 2-0, gemaakt door Vaclav Cerny. In de slotfase raakte Dervisoglu nog wel de lat, maar bij de rebound stond Veldwijk buitenspel. Daardoor was 2-0 de eindstand.

Waar FC Dordrecht de regie over de wedstrijd leek te hebben in het begin van het duel tegen TOP Oss, was het de ploeg van Klaas Wels die na een half uur de 0-1 maakte via Dennis Janssen. FC Dordrecht bleef aandringen, maar moest alert zijn op de tegenaanval, waarin Dogan en Bryan Smeets zich meerdere malen gevaarlijk liet zien. Het bleef tot het einde razend spannend, maar qua doelpunten bleef het bij de ene treffer van Janssen: 0-1.

De Noord-Hollandse vissersderby tussen FC Volendam en Telstar kende een gelijkopgaande beginfase. Naar mate de eerste helft vorderde werd Volendam gevaarlijker en zag het onder meer Gijs Smal de paal raken uit een voorzet. Eerder was Cas Peters al dreigend geweest. Vlak voor rust greep de ploeg van Hans de Koning de leiding via Nick Doodeman. Na de pauze golfde het duel op en neer. Rodney Antwi leek de 2-0 op zijn hoofd te hebben, maar doelman Zonneveld bracht van dichtbij redding. In blessuretijd dacht ook de ingevallen Ten Den de beslissing te brengen, maar zijn inzet verdween op de lat. Zo bleef het bij 1-0.

Het duel tussen Helmond Sport en Jong FC Utrecht werd vlak voor en direct na rust beslist. Joeri Poelmans scoorde zowel in blessuretijd van de eerste helft als direct daarna en dat was de Utrechtse beloften, aantredend zonder goalgetter Nick Venema, te machtig. Dat was tevens de eindstand: 2-0.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie